P牌第一次岀車 好大壓力

340 回覆
126 Like 475 Dislike
用waze啦
重有2個月甩P, 成日好驚俾人1823
利申 上個月先出部車已經喺停車場簽咗名
住大西北最遠只係揸過出荃灣
一個二個唔識睇google map 叫人用高德
記住d水牌方向 跟住大概黎行就得架啦
馬路炸彈係弱智啲
第一咪撚用支那app高乜撚野德用waze啦無咩delay
第一日就上大山都係咁啦
有冇租車好介紹
九龍唔熟唔就兜大圈,港島唔熟路就$450
你想害鳩佢食$450
講真監控大國出嘅apps應該真係準嘅
行錯咪行錯, 跟行車線行到路邊有位先停低睇goo鳩map
邊個叫你連cut4線
這裡是連登
柒到跟巴士行巴士線就冇計啦
港島區咁撚多巴士線,新手要中有幾難。所以我先話喺九龍行錯路就行大運,港島行錯路就擺低買唔錢
自己開google實景行幾次先 去近小小唔好一下去咁遠
搵你經常會去既地方試路先 比如女朋友屋企
行錯多幾次西隧你就會識揸車
Waze 俾google 收購左
本身以色列公司
有壓力都好撚過D新牌仔懶撚叻咁出街撞左丫
成世都記得, 玩齊晒所有最難既野
你去旅行唔識路都要先睇地圖啦
點解上車前唔睇? 睇路牌就得既話呢個世界唔洗有地圖啦
佛系渣法
隨時準備入錯線 唔知去撚左邊
帶多啲錢 唔撚知過邊條隧道
新手 岩岩買車 屋企人買既新歐洲車 仲有4個月甩P
渣左5日 已經第1日 紅磡->觀塘->粉嶺
第2日粉嶺->青衣
第3日 自已粉嶺->SSP,SSP->觀塘
觀塘->粉嶺
第4日 粉嶺<->青衣來回
第5日 今日 粉嶺沙田來回
除左第1日 有個有牌既親戚帶住之外就自已渣多

今日開始cut 線已經好過第1日好多
自已心得係google map 睇定自已要去既路同線位
盡量少D cut 線或者睇定預早cut 定線
不過唯一一樣就係泊停車場真係有d驚
自已都盡量搵d大場...上網睇定個停車場d youtube 入到去就自然心中有數
我仲有4個月先甩P..P牌最辛苦就係 高速公路行70
慢到覺得有d危險 不過無辦法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞