第四十五屆香港國際電影節(HKIFF)集中討論區 (2)

980 回覆
7 Like 3 Dislike
我都online睇咗寶寶不見了 前中段係幾悶,不斷loop幾條線搵bb,最尾估唔到玩到爭撫養權,將個議題上升到中產女性面對嘅困境 呢度挽回返少少分數
有冇留意動畫?
小狗九嘅畫風
某個角色直線抽擊

個人好喜歡呢套
係咪播錯咗排戲情況
呢幕我屌左出聲
打左個突
無線上場
敗犬拳王應該會睇返線上場
本身今日去文化中心睇,撞左時間
Cinefan 5/6/7月聽日賣飛 大家有冇咩心水推介?
順帶一提 Fellini 係後日賣飛

【#電影節發燒友 5/6/7月】#德格拉斯薛克 及 #法斯賓達 經典對照🎉
【#CineFan May/Jun/Jul】Showcases Stylised Melodramas of Sirk and Fassbinder 🎉

好戲停不了📽️!Cine Fan在5月起接力呈獻連場經典,重點推介包括:
⭐「愛以其道 德格拉斯薛克」:選映荷里活通俗劇大師的七部經典,包括《#地老天荒不了情》、《#深鎖春光一院愁》、《#苦雨戀春風》及《#春風秋雨》(1959)四部代表作;
⭐「絕世痴迷 法斯賓達」:深受薛克影響的新德國電影先驅的十二部傑作,包括《#柏特娜的苦淚》、《#恐懼蝕人心》,以及「戰後女性三部曲」──《#婚事》、《#過氣女星》及 《#羅拉》;
⭐ 尊史多露兩部經典:與薛克改編同一小說拍成的《春風秋雨》(1934)以及特藝七彩經典《#難測婦人心》;
⭐「黃金時代」環節:米高寇蒂斯執導《#慾海情魔》的鍾歌羅馥、約瑟曼基維茲執導《#夏日驚魂》的嘉芙蓮協賓及伊莉莎伯泰萊,三位首屈一指的荷里活女星迸發耀目光芒

🎟️ 好戲太多不能盡錄,即去www.cinefan.com.hk一覽精彩節目。門票明天開售!
殺出個黃昏 推?
好正 強烈建議
Golden Scene嘅:
農情家園 (Minari)
間諜之妻 (5月20日上映)
水漾的女人 (Undine)
她和他的戀愛花期
情迷電影節
藍宇 (修復版)
八個女人一台戲
https://www.facebook.com/GoldenSceneHK/posts/10157503697891805
放聽晩7點3 k11無忘果學生飛2張 t.me/abcfml
推 手續費我比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞