[特倫斯]林家謙討論專區 神奇的糊塗魔藥 零時零分上線

1001 回覆
301 Like 57 Dislike
老是常出現個句好明顯自嘲緊 驚拎咁多獎俾人屌
佢不嬲都驚俾人話佢唔值拎得邊個獎
尋晚態度可以再圓滑啲
始終頒獎禮唔同平時上chill club咁
咁多街客睇住 緊張又想自嘲結果變到咁尷尬
呢樣實俾人追住嚟屌
其實一方面好開心 見到好多人支持林家謙
但另一方面好擔心佢會俾人追擊
尤其係知道林家謙一直好注重人哋對佢嘅comments
覺得佢會追晒出面啲posts
佢一定會好大壓力好唔開心

林家謙我哋支持你㗎
每次聽到你唱歌都覺得好療癒 好放鬆
希望你唔好咁大壓力啦 #我愛林家謙
見佢出埋story講就覺得佢真心唔開心
好warm嘅係見到大部分人都安慰佢 mami呀豹要撐住牙謙呀
謙謙想同你講
其實除咗網上仲有好多人鐘意你嘅音樂
連我唔上網嘅阿媽都好鍾意你嘅歌
尋晚我阿媽睇到你拎獎好開心
希望你知道好多人撐你
明白內向加處女座性格好容易諗太多嘢
你慢慢休息吓
just keep your own pace
#放心我會靜靜地聽歌
一向唔解釋咁多嘅謙謙 最後都沉唔住氣解釋咗其中一個畫面

To林家謙
隔空俾個擁抱你
希望你可以俾多d信心自己
今晚大部分人都係插你態度唔好
但甚少人話你唔值得拎獎
或者下次前一日諗定如果拎到獎,係台上要講咩,咁就避免到
期待越嚟越enjoy係台上表演嘅你
你最後唱完年度之唱嘅笑容好靚
我要盡快見返嗰個笑容呀
仲有!聽到你一開始唱嘅一人之境係有改編過 好鐘意呀 成日都係台上俾驚喜大家 多謝你咁有心(都唔明點解咁都俾人話睇唔起chill club)
無論你想潛水潛幾耐都好 你出返嚟都會支持你 最緊要你覺得舒服

如果你睇到呢到 請放低部電話 我估你琴晚睇comment睇到好夜先瞓 心情亦都一定唔好
#當一個幸福的 傻更更的你
謙b唔好睇咁多連登啦
雖然唔係真正嘅謙謙fans
但我喺聽《下一位前度》
同知道謙謙係《壞與更壞》嘅作曲人之後
就有一直留意謙謙
希望你唔會太在意出面啲po講嘅嘢
仲會寫更多好歌 喺幕前唱俾我哋聽
唔係當時人睇到出面d post都覺得難受
真係為佢好嘅fans就唔好再開/覆出面d post喇
我諗謙唔想上咁多熱門
我地講嘅每一句其實都有機會曲解咗佢嘅意思
就算要解釋 要澄清都交返俾佢本人算啦
頂埋今日 個focus 就去返四台合作啦
到時又一連串比較 唉
真心講句
係公眾場合失禮 好多時當事人都係唔想嘅
如果佢明知自己會失禮都照做 就無得救
所以多數係on居
希望林自己都諗吓點解尋晚會令人反感先?
如果下次仲有得上台 都唔好再咁on居囉~
佢拎最後嗰兩個獎都已經做足返 同緊張到唔知點算
訪問都話自己有失言
希望佢下次做好啲
所以佢係on居
要衰過先知醒
林家謙小朋友 機會唔係理所當然架
坦然面對先係成年人嘛~
唔使吓吓縮 要成長喇謙粉都一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞