[神作] Re:從零開始的異世界生活 第三季製作決定?? 討論區 (27) 討論劇情超過動畫需四重加密 !!

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
氷結のエミリア -Crystal Dress Ver-
ブランド
SHIBUYA SCRAMBLE FIGURE
価格 :36,300円(税込)
2022年4月末から順次配送
製造:株式会社アルファサテライト
©長月達平・株式会社KADOKAWA刊/Re:ゼロから始める異世界生活2製作委員会
販売元:株式会社eStream
販売期間 : 2021/04/26 14:00 〜 2021/07/10 22:59

https://shibuya-scramble-figure.com/lp/scale/re-zero/hyoketsucrystal/emilia/

請左人就快d出第三季啦
其實大唔大機會出第三季
50%
收到
Web又更新咗

明明只係過渡劇情點解會咁好睇
第五章打到飛起,第六章翻轉再翻轉,拍出黎會超好睇喎
第二季vol2 ost Spotify 出左,信和$300
巴打睇開日文?
睇下vivy收唔收得 有埋wit d人畫打戰就真係好睇
睇vivy d打戲好似都ok
其實最好睇係眼 同埋feel到長月最鍾意用嗰種跟主角試check point浸味出晒嚟
Re:ゼロから始める異世界生活 2nd season vol 5 amazon
而家可以運到香港,但係要939yen運費
https://www.amazon.co.jp/Re-%E3%82%BC%E3%83%AD%E3%81%8B%E3%82%89%E5%A7%8B%E3%82%81%E3%82%8B%E7%95%B0%E4%B8%96%E7%95%8C%E7%94%9F%E6%B4%BB-2nd-season-Blu-ray/dp/B08CCWMGNN/ref=tmm_blu_swatch_0?_encoding=UTF8&qid=&sr=

卷六都開始pre-order而且減緊價錢
有冇小說黨講下emt叫486入房係講d咩
搞到好似扑野情節咁
原作有
但係唔係你所諗咁樣
大約係講d咩
透露下
好似都冇講佢地入房(?)
動畫同原作有唔同,原作係喺露台出面搵一個地方喺度傾,動畫就入房,
https://lyy289065406.github.io/re0-web/gitbook/book/markdown/ch/chapter041/07.html

自己慢慢欣賞啦
有少少伏筆同第三季有啲關係
只能夠講原作比動畫更加浪漫
呢part文庫同web好似唔同我睇15卷冇講佢地入房 等我睇返web版先
印象中,冇入房,文庫版冇交代要傾咩野,web 版就有講係酒會露台emt講返參與王選的原因,emt想解凍森林,只是emt覺得呢個原因好似好自私所以一直冇同486交代,486就表示無條件支持,個個候選人都有自私的理由,只要係好事就冇問題

唔知點解動畫唔講埋呢段對話,可能想帶落去第三動做開場白掛
係呀大概係咁樣啦
最大嘅原因都係cut咗係因為其實後半部分第1集喺房入面已經講過一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞