<哥斯拉大戰金剛>劇透討論區

1001 回覆
106 Like 10 Dislike
一定值架
好撚正
哥斯拉粉收貨啦
人類劇線預咗on9,呢樣嘢三集都唔會變
反而kong果邊人類線叫好少少
但一落地心可以頭盔都唔帶真係on9

哥斯拉果邊全條人類線純粹介紹機哥
其他無意義得嚟重要on9到爆
比兩個肥人加一個女仔自出自入咁濟
最後明明可以比kong自己解圍/哥斯拉幫拖
係要夾硬比啲功勞人類

但今集平衡差啲
哥斯拉明明主角之一但變配角
君主果邊啲人類線同哥斯拉零交流
反而寫得太多kong,變到主角咁
不過好彩係我哥打贏
之啲啲預告全部係kong打哥斯拉
版權又係美國自己真係驚片商玩嘢寫輸哥斯拉

機哥玩具一早劇透咗,但都算有驚喜
但無過係基多拉騎劫
但今集好撚暴力
啲爬骨獸勁慘,明明之前都打贏kong父母
今集比機哥捉住明顯唔夠大力
果下勁驚會就咁左右分屍
結果係口爆再分屍都唔好得去邊

計晒所有版本嘅話今集機哥算唔算最好表現
真係完全屌打哥斯拉
就算二打人,唔係個on9倒水劇情都可能照贏
無能源問題,又大力,又無痛
雖然都係劇情殺,但好撚屈
無kong就一定要開紅蓮mode先贏到
但明明有出過一個玩具好似係哥斯拉背脊有紅隻嘢
但劇入面無咗
如果shm出機哥玩具希望執好少少

至於版權,我又覺得唔洗咁灰嘅
個尾都無寫實係點
話唔定東映拍一兩套唔收得又比返鬼佬再拍
佢把聲真係好易認, 記得佢拍fringe同horizon zero dawn
用死亡之群個設定帶出destroyah, 應該會幾好睇。
我見到激戰渣渣輝
講打都唔夠皮啦 機哥打哥又得小小 真係精彩既預告又出哂 感覺上第2集打鬥有誠意好多
小栗旬黎反白眼嫁
你見呢度踩多過讚就知唔值
等流出睇老番算啦
向咒怨致敬?
收貨啦, 打鬥動作有度過
出面話kong死咗
好彩唔係
地心猩猩文星好勁咁喎, 有神殿, 有石像
另外係香港D樓好硬, 哥斯拉噴都唔爛
地殼都係噴幾分鐘就穿
合和個頂 頂到2秒

今次當機械哥斯拉同機械3頭龍出場
照計, 下次再出係咪太空哥斯拉
我都當某程度係機械三頭龍
哥斯拉打撚到金剛想喊咁嘅樣
個樣勁撚委屈
肥仔三條友真係好無謂
咁啱琴晚睇之前喺連登睇咗flat earther vs scientist
呢3條友一講水喉水D floride 就諗起係同一類 on9
磁浮隧道到香港落貨嗰陣有句咩「貨物正在拆卸」之類嘅廣東話
係驚撚左
皮又厚,爪又痛
把斧仲要搵佢差電先勁,點樣打呀

打撚到佢驚
落到咗地心之後反而覺得有啲失望
加多啲小怪嘅話覺得會好啲 eg.金剛骷顱島裡面啲牛/蜘蛛
Cut撚左肥仔三人組加戲落地心仲好
聽到d市民鳩叫快d走呀
覺唔覺得小栗旬晒撚咗
哥斯拉核能友來了
金剛最多普通生物
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞