<哥斯拉大戰金剛>劇透討論區

1001 回覆
106 Like 10 Dislike
一定冇機會
因為東寶已經準備好自己拍
又reboot過
睇平成vs系列大既無可能唔係哥斯拉>kong
乜有章子怡咩
摩斯拉都冇 重駛乜佢
唔係太值,可能睇 imax 正啲
睇完比人打一身咁
多謝巴打
諗多左真係純粹講怪獸
如果KONG個皇宮在正正地心,理論上地面任何一點向下直射都會中
想等screenx版
究竟黎生依家個心諗緊D咩,全世界都恥笑緊佢
人類角色文戲只係怪獸打鬥之間既過渡,勿認真
果條線真心可有可無
最尾又會咁易俾Madison搵返老豆
我反而幾鐘意
特別係海同入個空洞果陣好刺激
Security 衰撚過酒店
總部冇保安,搭𨋢求其就落到去
上落貨冇人check,求撚其就過到香港
解衛星個到以為肥仔有咩好橋,屌你老母就咁淋水
呢套野既人類劇情簡直可以用弱智黎形容
仲有 射穿去到地心

仲要啱啱好Kong喺下面??
有冇source

我淨係聽過個版本係
當年98 東寶想哥斯拉個ip 長做長有繼續賺
但又唔想燒太多錢去拍
所以比左鬼佬拍 諗住可以坐係度收錢
但點知衰左 所以先再出2000後系列

2014 打後D來龍去脈我唔知
佢feel到有嘢係地心咪射 不過射穿地心就駁唔刀
上次啲配樂好好多
今集啲mixing聽得出有浸中資味,唔係講笑
由於日本東寶只賣給華納、傳奇影業三集電影的「哥吉拉」把版權,所以在 2014 年《哥吉拉 Godzilla》、2019 年《哥吉拉 II 怪獸之王 Godzilla: King of the Monsters》、2021 年《哥吉拉大戰金剛 Godzilla vs. Kong》後,這位經典的「怪獸之王」也會正式結束牠在華納、傳奇影業「怪獸宇宙」中的故事……但哥吉拉必然的退位似乎不代表「怪獸宇宙」的結束,自《哥吉拉 II 怪獸之王》推出 17 隻怪獸(而其中有 12 隻都是「原創」怪獸)後,陸陸續續的也有關於《哥吉拉大戰金剛》即將登場其他新怪獸的消息傳出。只是少了東寶的經典怪獸們,「怪獸宇宙」未來的發展會如何就不得而知了……

Btw
日本套真哥斯拉好似賣得唔錯
東寶收返自己玩完全唔奇
科技公司人面識別系統都冇
CCTV又冇
笑到仆街
最fail真係哩part
密碼 拍卡都唔洗 就咁開門開𨋢
冇保安 冇cctv
廢過屋企樓下保安

Reddit d meme好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞