曾經係htc fans既你,宜家用緊咩手機

395 回覆
61 Like 11 Dislike
htc 10>u11
估唔到咁多人都仲用緊
換過一次電暫時都無咩大問題
真心好用不過唔知仲捱到幾耐
下部一係pixel一係轉去iphone
用過M8 用過U11 而家用U20好失望 優點係平,但個UI同相機都好垃圾
深水埗鴨記近北河街X域(橙色招牌,我見過有個姐姐仔部htc去整,店家叫佢等一個鐘,姐姐仔好驚訝話咁舊都有得整) 、旺角第X站有
不過可能要訂零件要等
Sorry 係近南昌街
不過 我未去過佢到整過 唔知佢手工點
通常冷門電話型號要等零件到
htc usonic耳機唔錯,影相都可以

htc衰在無更新
u11, 用左咁多年重好順
S20+真係好好用,可惜已經停產
htc incredible -> galaxy nexus -> molamola g2 -> LG G2 -> LG G3 -> HTC 10 -> iphone 8
部incredible同部10仔仲郁到
u11 -> s10+ -> note20u
竟然冇當年神機 htc one m7
當年冇錢買咁貴
兩部污點機
我才疏學淺
依家用支拼犯法咩 啲拼音小學應該學咗
Dopod 838pro --> HTC Touch HD --> Galaxy Nexus --> Nexus 5 --> U11
部機用咗3年半,諗住HTC會出部旗艦,點知整部垃圾U20. 而家諗緊換乜機好,未諗掂等Pixel 5 Pro定直接換Pixel 5。
song狗
last 1部android電話 係M8 係我用過最順/少bug既android機 仲順過親生仔(不過無乜更新)
htc 用過 820, one a 9 (隻紅好靚)

而家 iPhone 8 plus
HTC 用過 Desire 同 One M7

HTC Desire > Samsung S2 > HTC One M7 > iPhone 6S >
Samsung Note 9 > iPhone 12 Pro
舊電仲未虧?

我: 10 > U11 > U12+
依家用Sony Xperia 1II
以前htc Sense仲大食過三星TouchWiz,但真心靚又行得順
無品味嘅一早轉晒三星啦,仲堅持到依家咩
pixel 4a
好似係以前htc team人整
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞