曾經係htc fans既你,宜家用緊咩手機

395 回覆
61 Like 11 Dislike
u ultra > iPhone XR > s21+
htc除左覺得影相靚之外其他都冇乜好感打機lag+發熱+電量倒水(s821)
宜家用緊嗰部最滿意scrolling好貼手 睇返之前嗰兩部機掃mon都好似lag lag地咁
高通廢U累事 唔關HTC事
htc m7,8,9,10都用過
htc最後一部係10之後用過一部Nokia
宜家用緊pixel 4 xl
iphone 12 mini
U11
A9 -> iphone 8
其實幾中意個design,鋁合金好靚
用緊S10, 部 htc 10 差差下電, 著唔番機.
u11+ 做緊副機,壞左一次鏡頭自己買parts 整好
sony Xperia1mk2
其實, 拎番M8個金屬殼設計, 放大少少(係少少, 唔係郁下200g+6.5"果隻)再擺番堆現時堆spec其實有救, 見佢呢2年仲係出埋堆貴價中階, 賣點無, 性價無, 設計無, 好自然連提起既人都無, 咁出法不如唔好再出, 己經將當年對佢既愛轉放晒去asus
U11睇下捱唔捱到下年,本身想今年換sony但粒888好似好伏
利申︰會打機
iPhone x + Xperia 10 Plus ,因為部HTC U Ultra 拉左柴。
樓主分享
背隻就買第一日就跌碎咗,早幾日仲要爆mon,唔想轉
當年就係比htc 既widget 吸引到, sensation同incredible S 成為我同老婆第一部smart phone
還好 正常使用啦 一日或者大半日充
不過自從換咗iphone就放埋一邊
宜家無 但仲有資料同相係入面間中開下
當年A9 個個話佢抄iPhone 6,但我覺得佢機背係靚過iPhone 6
除非可以好似Pixel 5 咁喺金屬開窿做到wireless charging,否則冇廠會再做金屬殼嘅電話
前幾年轉左iPhone
明明全家都係HTC fans
仲涯緊u11,想搵地方換電都好難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞