曾經係htc fans既你,宜家用緊咩手機

395 回覆
61 Like 11 Dislike
用過M7 M8 U11
依家用緊iphone
用緊Sony Xperia 1 II
之前用U11+
唔係fans
不過用緊u12+
U11 轉 Pixel5
不過部U11仲用緊,掛手機game,收公司whatapp / mail野
pixel 4a htc魂
u11+ 跌爆左個 mon
而家用Xperia 1
如果壞咗,拎去邊度整?
same
iPhone 12 Mini
當時好迷戀Butterfly
不過最後買左M7同E8
我都用緊u11+
黎緊正苦派5000諗住買五張apple gift 換機
巴打覺得z fold 2點 值唔值呢個價

一出第一部diamond已經即買即享受
而家用緊iphone 7+ 同12mini
我用嚟睇YouTube/Netflix多,咁大個Mon係正好多嘅
同埋摺起拎上手個手感幾好揸,好啱單手用
不過價錢嚟講係真係貴咗啲嘅,如果你本身有ipad/平板睇戲,我覺得可以唔使買z fold 2
help this company 唔想轉 iOS 但冇機好換

利申 u12
自從上年部htc11+忽然死左網絡,用到唔到數據又用唔到wifi,變左一部只可以用唔用網絡嘅app嘅tablet

宜家轉左會去iphone mini,等緊pixel真係出部真旗艦機
對上一部已經係Butterfly
一直用開HTC 見到呢部出咗隻好靚既藍色就狗衝
點知用唔夠半年已經疾到仆街
電量連半日都頂唔住
最後都係忍痛轉會iPhone6S
摺起個厚度都唔影響單手用? 咁唔錯
睇戲條摺痕礙唔礙眼
sor我多野問出面無機試好小氣
10年前用htc到依家
u11上年暑假壞左
依家用s20 用落又唔錯
Evo 3d > M7 > 10仔 > u12+
諗緊換咩機好
想換pixel但冇volte又換唔落手
但又反正諗住遲下移民 照買pixel又好似冇咩問題
摺起個厚度畀起note系列係厚少少,但因為佢窄身啲所以比較適合單手操作

條摺痕睇緊戲嗰陣又唔會好覺,反而係個前置鏡頭會有少少礙眼,不過用耐咗就會慣

買之前問清楚啲都啱嘅,始終呢部都唔係平,一陣買咗唔啱心水就揼心口

不過你去各大電器舖話想試,佢哋應該都會拎出嚟畀你試,可以慢慢試真啲先
thx bro
我應該等埋第3代有s-pen既完全體
s20+仲用緊
不得不說samsung自己既customization真係做得好好 調教完得好順手
上上一部係htc 10 金屬機身 冬天好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞