曾經係htc fans既你,宜家用緊咩手機

395 回覆
61 Like 11 Dislike
早排喺櫃底揾返部sensation xe出嚟
我仲keep住部htc one
wildfire->M8->10
之後嬲佢cut 3.5又唔送轉插
就無再用HTC
當年我有呢部既紅色好正攞上手成個 tank 咁可惜後尾頂頂唔順佢倒水換左 samsung S8
HTC one m8 -> u11+ -> Sony xperia 5ii
LG V30+
都用咗2年,下部如無意外都應該係pixel

利申:當年用過one x
不過之後冇錢買m9m10嗰啲
u11>s10+>n20u

u11個相機質素真係好滿意,唔似三叔極味精,不過三叔既窄框曲芒真係好靚所以轉台,而家u11做鬧鐘
u20如何?
當年最愛係htc one m7
Desire -> m7 -> m8 -> HTC10 -> iphone xs max
最愛都係M7
美馬無字咖
英馬先有made in china
利申 u11+轉 P5
用緊u11
呢個月開始有時會lag lag地
過多幾個月應該會換s21
pixel 4a 再裝htc sense home
iPhone 11 Pro Max
Nokia 8,跌唔壞
U11
自有智能電話後一直用HTC
pixel 4 XL
上一部U11+ 仲好順 係相機唔夠好
Iphone for sure
iPhone 12 mini
而家用緊U11+ 換過一次電,希望等到下一部旗艦機,如果等唔到,都要用iphone
11+ 咩問題都冇
m7 -> U Ultra -> iphone xs max
除左無防水同太大部手感差之外無咩缺點,粒電大到唔打機可以兩日一叉
One X -> Butterfly 2 -> E8 (跌壞咗BF2) -> U12+ -> Xperia 5ii

台灣個總經理話今年有新旗艦,到時睇吓點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞