曾經係htc fans既你,宜家用緊咩手機

395 回覆
61 Like 11 Dislike
agger, 仲有m8個外觀手感真係
iPhone SE2
10 大家睇落部機真係唔錯
其實銷售量都係好慘 主要大鋪推Samsung 比較多
賣一部A9 A3 個sales 有90幾蚊 賣htc desire 820得10蚊
google p5
我聽我地promoter講 有時賣到一部出去
明明有貨 個sales都話冇貨 叫個客買a9或者a3
Samsung佣金高應該係公開既秘密
15年後賣得最好既機係desire eye 同b2 仲有碌re
碌re好勁 l全香港logon 可以賣百幾隻
u11 -> Samsung m31s
其實點解M9會插水?個樣無轉到?
仲用緊u11+
用咗4代HTC, 如果壞咗真係唔知轉咩機好
U11
其實M8已經降左
810 夏天拎住用熱到嚇死人 相機又冇左ultra pixel 變左2000萬
同埋我冇記錯當年出6plus 個個跟大機風
小米
咁某程度上htc死得有啲唔抵 唔算係佢既失誤
一樣,仲用緊u11+
用咗幾代htc,幾滿意

依家部11+係一拎上手解鎖果時有少少lag,其餘都冇事
都唔知有冇機會見到下部旗艦

唔個轉咩機好
佢同當年Nokia一樣,做到頂峰之後無以為繼,跟住機海一雞幾味加食老本搞死自己。
講創新佢又行得好前,不過樣樣嘢創新完又無下文,又或者未debug好就推出嚟賣搞到俾人屌鬼,好似U12+咁無實體按鍵加Edge Sence 2好似好高科技,但有時會神經質誤觸或者無反應
810個代除咗三叔之外 個個牌子都比佢搞臭個名
個三下巴十年如一日
個樣又係咁
相機又無大改善
10仔個代又細電
個UI又越cut越多野

由9開始仆咗兩代,個排韓國機又改善好多,支那機又嚟料

HTC仆直哂啦
Iphone
但nokia依家仲有整網絡野 htc好似執左咁
Htc相機算top啦 不過三星愈做愈好係真 話晒都傾全國之力比佢
htc都無其他技術野
唔係有VR咩 依家好似無左聲氣 緊係啦 VR小眾玩意 佢呢啲無乜錢既公司仲學人投資呢啲野
相機絕對唔係差,我部舊U11對焦仲係好過note 10+

只係跟唔上其他廠嘅創新
HTC U12+,永遠Help This Company
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞