【劇透集中討論區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (3)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
但唔知點解真希波嘅真人cos係最神似
明日白同零cos極都好似差咁啲野咁
好神奇
個髮色冇另外兩個咁突兀?
同埋有眼鏡擋一擋
我又睇多咗次
淨係eoe之後到序我都覺得講唔通
淨係髮色已經贏左金色藍色係三次元點都唔夠自然
我feel到執相個位仁兄盡力鳥
幾大波
呢個?佢當年cos 真希波個張好出名
好似嫁左人?
唔再cos
https://twitter.com/chamaro?s=09

真治大個左都幾型
最經典嘅真希波cos
連破都未上嗰陣就出名咗
點解仲有DSS
btw 真希波大咗個下巴勁尖
轉K島

Q:歷經25年,一直扮演明日香這一角色,如今終於迎來完結篇,不知心中是否也百感交集呢。
宮村:……雖然想必一直觀看EVA到今天的大家都能多少理解,不過明日香在整個系列中都是可憐的模樣呢。也因此我也很長時間裡感到心痛。她明明那麼努力,總是遭到殘酷的對待,實在是非常可憐,因此我一直、一直都發自內心地祈願,希望她最後能得到幸福……明日香對我而言就像是親女兒一般的存在,但是「不知什麼時候,鑽出來了劍介這個**!(笑)。

此前一直沒有什麼情節鋪墊,突然之間明日香和劍介的關係就變得親密起來,我也著實嚇了一跳。比如說,明日香面對著劍介的時候,劍介給明日香照了張相。面對這個場景,我當時就吐槽:「到底什麼情況?」(笑)。後面明日香也進到劍介的房間裡隨意地玩起遊戲……明日香一直是作為專業的戰士來思考和戰鬥的……不過日復一日,身處於「不得不戰鬥」的情形中,這時有來自劍介的溫暖呵護,不也是會讓人感到高興嗎(笑)。我雖然吐了很多槽,但是在錄製和劍介在一起的場景時,的確還是感覺到了幸福。要說為什麼的話,像突然壓過來的重擔般出場的劍介滿懷著慈愛,竭盡全力地支持著明日香,就連給劍介配音的岩永先生都不停地說:"他這是在為了拯救明日香而努力!這樣一來明日香是不是就變得幸福了呢?",我也心想:劍介能這樣盡心為明日香考慮,也是一件好事呢。
話說回來,以前我為其他作品的女主角配音的時候,也出現過我覺得女主角和主人公關係已經敲定,結果途中登場的角色從主人公身邊把女主角奪走的情況。這回也……我是不是配這類角色配太多了?於是乎我對這其中的因果關係陷入了深思(笑)。
係呢個
勁似
有個種挑皮 超脫嘅神韻
佢cos 其他反而麻麻地
好想睇真希波大個左個樣
搵唔到

呢張?
真希波大個咪姐係思嫣囉
你呢張邊到搵到
我連你呢張都搵唔到
諗緊入唔入多次場影張大人真希波比大家
但又怕受唔住打擊

屌你咁撚大波既

劍劍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞