【劇透集中討論區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (3)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
接受現實啦
佢覺得佢唔係呢到嘅人
所以同真希波去新世界,但其實都係一齊去,冇話係戀人嗰種

所以cp 配似係地過份解讀多
接受現實啦
無睇晒劇透
重點係點解係同真希波
同零同薰甚至你話同東治一齊去新世界都好過景甜下話
成個故仔入面超越輪迴既淨係得薰同真希波?
定係兩個都唔係
佢破最後既近第三次衝擊係佢阻止
但係佢又幾乎自己引發第四次衝擊
係純粹咁岩去到呢次輪迴係咁發展
定係薰/真希波有心引渡去
但係最後又得真嗣同真希波去到下一個世界
咁明日香就留係第三村?
咁樣求其寫完綾波個結局真係唔明
2打6係咁㗎啦
破仲講到真治為左救綾波引發第三次衝擊

到左今集就變左綾波你安心上路啦
原來沒有 從來都沒有
為真嗣付出最多嘅唔係零就薰(
結果最後
唉 tv eoe 漫畫 新劇場 點解無一個版本可以可憐下零
講中唒我嘅心結
庵野秀明根本大毒撚
教我地做人
9估:因為技術唔一樣

我覺得係因為eva 太收得,太多利益
佢其實有少少唔想做(因為以前已經完成咗)
但為咗錢同養公司,加埋贊助商壓力下焗住做

最後講
我覺得係佢同自己講
同埋同大家講再見福音戰士,叫大家放過佢
(因為呢個作品以前已經完成咗)
薰係使徒嘅話應該得生命之果無智慧之果唔是咩
定新版係新設定
有冇劇透解釋啲使徒點黎
係咪同舊版一樣
Adam同lilith之爭

其實係咪冇新解釋既設定
就係同舊版一樣呢
係好多野都無解釋過
包括月球上面個黑色lilith
咁到底nerv地底果件係咪lilith?定係月球上面果個先係lilith?

面具唔同喎
邊度有得睇返eva劇場版?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞