【劇透集中討論區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終 (3)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
貞本義行畫既畫真係好撚靚
幾個動作同姿勢令人好易聯想背後既故事
其實我當初買一套套個時係揀有麗嘅來買
今次之後可能會補完埋有香個幾套
因為我知道呢個已經係我最美好嘅回憶
有一張好深印象,貞本義行畫既
係明日香個頭瞓係真治個肚上面聽音樂
成個畫面個氣氛令人覺得好舒服

你呢set 真係幾靚,記住儲齊佢
有無概念圖睇下
我真係無印象

屌,記撚錯左

個姿勢完全唔同,同埋係真治聽緊音樂
有啲想屌死你 無樣講啱
呢個好似得漫畫 無出卡
喂,成廿年前啦屌你
搞錯少少啫

呢張圖而家睇返我都好鐘意,如果有彩色就好
卡嘅背面有算唔算
唉真香從此此情不在 注定要做一個活在回憶中嘅人
原來有,正呀

跳舞個張都好靚

可惜貞本義行同庵野反左面
個人比較like貞本後期嘅畫風
前期嘅覺得太瘦 好似唔太健康咁
題外話新劇場版版本嘅畫風都幾正 可能內容真係
機體又多 戰鬥服又多 4集入面唔知換咗幾撚多套衫
懷疑佢為咗賣figure先整到咁
之後上網查返先知原來TV版都有分2隻畫風
已經唔太記得以前亞視係邊隻 但當年問人借VCD睇應該係改良版畫風
而家睇返最舊個個零我真係不能接受
https://youtu.be/dDpxyKxICnA

睇完呢條櫻流嘅Q mad,搞到我開始期待one last kiss嘅終 mad
咁講解釋到月球啲棺材,同埋點解今集戲名係repeater嘅音符
但點解破之後係eoe
明明eoe得返2個人
而家再諗

集運嗰個咪得
因為佢地兩個係類似 sg 男主角咁,原全係由舊世界過去新世界,其他人係reboot世界個陣一齊reboot,所以佢哋相當於觀測者
舊版打第五使徒綾波麗笑個幕
舊畫風真係好唔掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞