估唔到HSBC Visa Signature都變埋公廁卡(6)

1001 回覆
24 Like 5 Dislike
換哂
我Like 左小斯FB至見到有86折惠康卷
Oh 649抵
我都係咁岩見到佢開post先知我幾乎中伏,雖然我已經估到係呢幾日同埋係邊兩張卷,但係我以為係同之前一樣十二點開
我都係咁岩見到佢開post先知我幾乎中伏,雖然我已經估到係呢幾日同埋係邊兩張,但係我以為係同之前一樣十二點開
我都係咁岩見到佢開post先知我幾乎中伏,雖然我已經估到係呢幾日同埋係邊兩張,但係我以為係同之前一樣半夜十二點開
兩個禮拜前收到reject信
今日收到email話兩三日內會收到新卡
有冇巴打試過咁?
你係咪重新打俾佢再申請
話說用 apple pay 係咪計唔到 VS 1.6%?我 all in 食飯但係計極都唔岩數,只見自主最紅 2% 但係唔見 VS 1.6%?
話說用 apple pay 係咪計唔到 VS 1.2%?我 all in 食飯但係計極都唔岩數,只見自主最紅 2% 但係唔見 VS 1.2%
我懷疑大貓係睇 card number 去判斷張卡係咪 VS
因為用 apple pay 之類係用虛擬card number
關咩事
係咪reject 咗你然後比張低grade卡你?
咁真係唔岩數嘛,我諗唔到除左關 apple pay 虛擬 card number 事之外仲可以關咩事,否則我解釋唔到點解會計到自主 2% 賞滋味但係計唔到 VS 1.2%

最正路解釋係銀行睇卡號 prefix 判斷呢張卡係咩卡,因為 apple pay 係虛擬卡號返單,於是計回贈個 logic 睇唔到呢張係 VS
照你logic銀行都判斷唔到你係用佢邊張卡簽嘅話
咁點落返你statement叫你下個月找數
我唔識答你呢個問題,總之事實係咁,真係收唔到 1.2% VS
總之我再搵機會食同一間舖頭拍實卡再驗證就知
同埋 billing 系統同回贈系統基本上一定係分開做,而且後者可以做得好 hea
一係計錯數 一係酒店餐廳 一係交易日同記悵日計咗落下個月
嚟嚟去去唔啱數都係嗰幾樣
再extreme啲就係你爆咗VS 1.2%每年個限額
我都話大貓計到自主賞滋味 2% 但係計唔到VS 1.2% 咯,仲有 reward+ 係有graph睇積分分佈,所以有無入到 VS 1.2% 我好清楚,唔係自己計錯數
我都話大貓同一個簽賬計到自主賞滋味 2% 但係計唔到VS 1.2% 咯,仲有 reward+ 係有graph睇積分分佈,所以有無入到 VS 1.2% 我好清楚,唔係自己計錯數
佢email都係寫hsbc vs
但我到而家都未收到卡
唔該你睇下VS張statement先啦,VS入咗iPhone後statement會show個裝置號碼(Apple Pay-MOBILE),你估人地靠估嘅咩
仲有2月已實測Apple Pay+Dining有3.6%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞