無厘頭呢種style算唔算周星馳獨有?鄭中基個啲都差幾班?

440 回覆
411 Like 69 Dislike
咁有啲人係適合做配角多啲 佢拍我和殭屍有個約會已經好搶眼
明明睇撚左百鳩幾次
睇到張gif無聲都係笑撚左出聲
求其著下女裝咋
咁都叫扮女人
無厘頭得嚟又唔over
成班認真咁去做鳩野先好笑
例如逃學威龍2, 咖哩辣椒, 九品, 破壞之王, 007, 回魂夜呢堆
邊有學校唔俾食煙
唔知點解,周星馳無表情咁講句好普通嘅對白已經引到人笑…佢講嘢果啲語氣同節奏係幾特別,唔洗刻意咁去扮醜扮女人又或者講啲誇張嘅黃色對白去"ji"人笑
可能佢自己都奇怪點解我講乜啲人都會笑
係咪對波咁大拖住個細路仔呀
唔係都唔緊要呀,睇下都好
百年難得一遇
星爺喺法院外求其9up句野已經勁好笑
喜劇細胞真係天生嘅,仲要藝員訓練班出身,演技根基一定係好
Ronald唱家班出身,拎佢同星爺比其實唔太公平
佢個人本身講野係幾好笑 轉數都算係快 但做男主角果幾套真係唔太好笑棟篤笑更加唔好講 好尷尬 但自己拍d 真人show 又好好睇
極度懷疑無厘頭起源係呢套1980年美國電影
好多笑料都可以喺之後嘅港產片見到有類似嘅
Netflix有得睇

https://siubun.medium.com/%E7%84%A1%E5%8E%98%E9%A0%AD%E6%B8%AF%E7%94%A2%E7%89%87%E5%A7%8B%E7%A5%96-%E9%80%A2%E5%87%B6%E5%8C%96%E5%90%89%E6%BB%BF%E5%A4%A9%E9%A3%9B-aeroplane-75067ff6813a
張學友嚴重被低估
睇左一陣 悶到...捱唔到落去
化骨龍個套好笑
中華賭俠我俾碌蕉你含
林作有d似
周星馳嘅戲每一幕都好似經典咁 睇過一次實記得
近年笑片有印象真係好似淨係記得龍咁威
星爺係天才
好多人已經講左出黎
包括王晶,蕭生,好多合作既人都話佢係第一
演技第一,喜劇天份第一,節奏第一
仲有好多野都係佢自己度出黎,做演員個陣已經似佢做導演多過演員
勁多意見,成日即興,唔跟劇本
張繼聰算唔算行緊張家輝路線
周星馳係神黎 時間越耐同自己年紀越大越覺得
而家經過電視仲會令你企定定係度睇 或者間中會搵番出黎睇既
戲真係唔多 而且你睇埋佢地D演技真係幾勁

張家輝,鄭中基果D就差幾班係一定 但係香港已經係最TOP
近來覺得張繼聰都幾好笑 夠自然。
其實佢地已經有D功力,起碼引到你笑。

你睇睇王祖藍果三條友就知。唔係咁易
金城安 應該可以做到
唔準食煙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞