一個攻勢話你知,天姆華拿有幾廢

187 回覆
18 Like 122 Dislike
如果係屌都係屌俾嗰個 唔係走位嗰個掛
可以咁講嘅,要俾中間就要早d交,但係mount見前面無人就順腳推咗段先再諗點交都唔出奇
我反而覺得雲拿呢球問題唔大
要挑剔應該要講一開始都唔知雲拿走邊條線
拖勁耐先決定走身後 比到佢都已經窄到傻
最大問題真係mount同werner無密契
大家都唔知大家想點 大家都等大家比指示
痴線咩 猛仔有撚得揀呀

唐狗都一支箭咁衝去個窄位仲指哂手指揮要點傳
咁樣係因為呢家睇張圖Timo已經決定走邊 如果佢早D揀向內cut
Timo個位置會向中間D多一兩個人位 咁樣傳球路線冇咁需要偏左
如果用進攻角度睇
的確係傳正中間 計埋跑步同12碼幾個大步
反正都唔會有人即時埋到佢身邊
agree
車狗d快速反擊不嬲好撚柒
個波唔可以片得太大力,但又要過到法賓奴又要夠旋入返中間,一流嘅攻中做到嘅,mount就應該唔得華拿既然知隊友比唔到呢種,走返而家條線已經算係能力範圍內最好嘅選擇
或者佢轉會去鏝,等迪迪尼比呢啲波佢
除咗車路士兩個,應該要考慮埋Feb 嘅企位其實

Timo 作為射手應該要拉開空位逼Feb 簡一條路線,
如果Feb繼續退後逗俾要讓中路,如果佢企得太前就俾直線落去,而唔係走係佢附近令到Feb keep 住退後都可以頂到mount 又封到內線
簡單講,樓主個講法一定要成個過程無失誤先可以正面面對艾利臣射波,否則連射門機會都無左

但呢家雲拿個走位係幾乎90%有射門機會
咁車仔贏緊1:0 + mount傳球能力不足,揀窄角度射門博下係合理既

當然,如果呢球mount 變左迪布尼/B費,咁就一定揀樓主個方法
點講呢,咁樣好似係兩個問題其實

走位好唔好同基本功係兩個問題嚟

如果純論走位我真心覺得timo 無拉開到同Feb嘅身位
原來宜家個傳法傳得幾西都可以射到門

想撐自己D唐氏院友都唔使咁丫
走遠柱要腳面片落去難傳 走近柱易傳但對自己finishing要有信心
一陣間雲拿走左果個位,mount傳波比利截到,你地又會話雲拿點解走入人群/mount 點解唔自己落底搞到射門都無埋
條友速度,走位都有,但射門真係好撚廢。
咁事實上雲拿個走位只要唔越位就一定空晒(但角度窄)
你唔係認為雲拿會廢到腳都起唔到下話?
佢靠右跑mm比佢直傳佢已經半單刀
所以結論係呢個post 點都會開因為呢球無入到
其實所有走位都無問題
最大問題係werner決定走邊個位決定得慢
終極結論都會係,天姆華拿有幾廢
最大既偷換概念係 猛仔向中路傳就一定差

同埋 明明係唐狗走位教猛仔點俾都可以屌返猛

球盲探測post
如果直走 比個個人要美斯個種 扮推落底fake左個中堅扣番大位再直線先唔會比人閘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞