一個攻勢話你知,天姆華拿有幾廢

187 回覆
18 Like 122 Dislike
係咪有誤會? 上面話猛仔傳得差我反駁喎 我係認同樓主呀 佢中路插入去已經可以問龍門射左定右啦 雖然 佢射術我都唔太有信心

果D話難傳或者後衛追到果D應該冇踢過波
無錯 其實唔可以話廢
只可以講未係勁
如果雲華有shoulder check話唔定會走樓主講個位
不過mount未必比到又真 weak波出呢啲波
fifa r1三角/圓形咁易咩
咁都唔難傳?
認同啊 我冇話你錯 純粹接住你講咋
樓主打fifa當自己足球大師

時事台巴打宣布全連登即時進入緊急狀態,禁止不相關帖文出現/上熱門
https://lih.kg/2433485
兩張圖表達一下

我覺得timo 應該向上走利用白色空位,如果mount 有左腳或者右腳腳面可以塞落去

假如唔得,第2時間都仲可以走右少少讓條路出嚟等mount 有俾內線選擇
佢揀條易d既路線者
猛傳中間我肯定99%係
timo控唔到,粒波直接向底線碌
or timo一控彈離腳俾龍門沒收/後防拍走

依家咁處理根本無問題,差少少就入大細啦
公道
極on9 任何射手真係要自己開拓空間增加入球機會 自己走去窄角射?
佢可以走去中中堅同右中堅中間攝入去 右中堅仲包offside 只要畀穿右中堅個位 佢要轉身防 要防one two 根本唔會去標波 中中堅係佢背位方向 埋嚟撞 一撞跌大機會foul 入埋禁區都唔知會唔會食全餐收工 好on9 當自己咩角度都射入咩 Werner 真係仲差過中游班射手
圖2條橙線咁斜,雲拿就向前跑
根本好難控
佢揀樓主咁傳,要好有技術,無咁嘅能力夾硬傳,傳失左又比人屌
依家佢咁簡單安全啲傳,又比人屌傳個位唔靚。
痴撚線
正想講L1三角
吊一下咪單刀 打機控個波落黎又唔駛修正
打FIFA咩 ,咁樣傳就控到
當順利到腳 修正番 後衛 都跑到
其實唔會囉個波咁樣傳一定就到右腳 後面追到都一定食哂身位
Fabinho回身又唔夠快
Mount其實都廢 畀個過頭Werner都有空位跑
比波個個戇尻啲打斜比咪得囉
你真係覺得咁難? 法賓奴個重心已經錯哂 佢係去哂防落底線果邊 就算個波係反方向既腳邊佢都轉唔切腳去tackle啦

第一個比法 mount個Werner 夾個時機要好啱
werner跑同傳粒波條線唔啱要修正既話 成個攻勢就玩完
依家個比法雖然窄 但起碼起到腳先

不過又咁講 呢個比法咁易夾
mount同werner都做得唔好
mount比好少少同werner跑好少少 個角度應該無咁窄
所以如果跟呢兩張圖咁打 我諗都99%炒硬
圖2已經係第2時間,就係因為我覺得timo 一開始已經無拉開到所以先至會走到得返落底呢條路線,無辦法中嘅辦法
所以話馬後炮都痴撚線
要好攞條橙線就要偏左,球速仲要唔可以太快,容易俾邊爐截到
有時真係分唔到你係迷唐定反唐呀ching
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞