一個攻勢話你知,天姆華拿有幾廢

187 回覆
18 Like 122 Dislike
kane or kdb已經即時片個弧線地球交到腳
傳果個都有問題,太唔知想點
佢無望右邊,唔知道無人跟到佢
低能,你知,個後衛都知
樓主個走法 比果個會好難比
要左腳出波 或者右腳片過去
就算比你避到法賓奴
粒波都要好精準咁出到去跑緊嘅雲拿
如果比得唔係啱啱好要雲拿修正嘅話
利左邊果兩個都返到 到時就變三夾一
依家咁樣比係一定拎到 雖然窄就窄咗啲
但起碼拎到+造成威脅
咪玩啦ching 唐狗一路走去我猛身邊 仲要指哂手叫俾落去邊個位喎

佢向右走已經可以問keeper要左定要右啦
走右搵後衛mark自己?
同埋咁樣向右跑 法賓奴變變個節奏就好易越位
但咁樣跑法賓奴身後既話 一定唔會越
走位冇問題 係佢射術差
唔需要太多,同埋佢向右上跑都會快過後衛加個人係goal side,所以唔會真係俾人mark 得死
如果timo 走果個位,mount塞前線個球速都好快,否則會比法賓奴截到
你估mount識得好似KDB 咁大力傳中
佢向右上跑係斜cut 右邊兩個利記球員直線回後,你覺得timo真係快得過?
nben sickball
我睇返慢鏡 最後法賓奴佢退返中間位封咗個橫傳路線 如果阿mount傳中一定俾人block
畀果個聽指令
條友真係唔識走位
好認同你 依家咁樣比同跑係99%成功咁濟
但向右上跑存在好大變數同風險
所以我覺得依家咁樣打都無問題
佢自己指住 要人咁樣比佢
走埋D死位

咁比果腳 完全岩佢心水啦
其實樓主個走位都錯唔哂 始終Fabinho同追返嚟個後衛個空間太大
去到禁區外第1格陰陽線放入去應該可以單刀
就算Mount唔放直線自己都可以揀落底/拐大位射
呢家咁樣跑Mount俾得唔算靚 單純係靠佢自己速度追返黎起腳
俾我會覺得樓主咁樣個選擇多D 威脅大D
應該比個過頭直線,但又要落少少西拉返右,添母就可以黎個半喎里,加少少西咁射個近柱,攞到盡晒擦柱而入。
然後,paly back係咁睇精華片段
而家咁樣走位至少有起腳機會
樓主果種造法只要mount比得差少少,就會連進攻機會都無左
mount傳波係咪B費迪布尼果d級數大家心照
萬字比波咁正常都比人屌
其實無人屌萬治on9唔入禁區頂
gif佢到士邊收左步
理性討論,雖然timo埋門係差
但3打3既戰術一定係比前鋒負責射門,mount射已經蝕左章
同埋上面講Timo快唔過回後既兩個後衛有D唔認同
如果真係cut 12碼點跑同俾Timo拎到波會係係後衛前面 真係追到都會食哂身位
幾隻字講完癖張gif
點解要去死角位進攻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞