[集中討論] ONEPIECE 海賊王 第1006話 情報

227 回覆
9 Like 0 Dislike
講緊最高幹部果d, 造型又差, 人設又唔掂
三個入面得皮卡把尖聲叩有少少設計, 期餘簡直係災難級無聊!
唔畫打用時間畫走來走去仲膠
不死鳥同黃猿打係不分上下,只係被刑具女陰到

而兩個三厄災係避緊不死鳥,掛住打其他人(可能知道打不死鳥晒時間)
拖到仆街講柒治諗去邊又係多鳩餘,直接寫其中一邊打打下柒治亂入幫拖咪算
大把黑心野夠賺錢啦 賺到錢就係好既標準
初頭尾田確實有料,但後期不斷出新角色係事實,而你講嗰幾億收入最大部分就係嚟自周邊,其中就係嗰堆名都記唔住嘅新角色figure

你講嘅高收入不單止表現唔到佢嘅才華,反而我睇到係佢因為錢不斷出新角色,搞到個故事越嚟越爛
講到好似d景品同game 唔使錢咁
佢應該係啲打戰略game好廢
淨係識死衝爛衝灌兵磨死ai 嘅人
點可以比以前mr123 同明哥果班

宜家和之國果班個感覺係講左好多集話好勁 點知比人行過一拳打飛 尾田你算撚數吧啦
其實真係劇情鋪排問題
三將星同三災應該要早啲登場先啱
路飛攞明挑四皇機
魚人島就應該先出一件將星
德島再出一件三災同幾個六子
依加蛋糕島同和之國班幹部一下彈哂出黎
但又無戲份比到佢寫深入搞到唔上唔落
唔洗魚人島開始,
根本每個篇章一開始先寫都夠時間有突, 加大把位俾佢寫啦
係佢用晒d時間寫d無謂野(浦島相撲...等等), 先搞成咁。
尾田太貪心了 無得救
人地其他漫畫唔洗畫到咁花都好緊湊

見上面講起mr123 同明哥果到都想講果陣敵方角色分到 同主角班人打到1打1咁濟
宜家唔好話jqk 果班六子都唔知出嚟係咪搞笑
到真打果班求鳩其痴個動物上個人就話好好打 見到路飛就比人一野打飛 都唔好講之前果班特大巨人 已經唔記得乜名 好耐好耐之前已經出現 鋪左條線好耐 跟住一係一野比人打飛

到宜家為止 都仲未知 主角班人要同邊個打
只係知索柏 整左幾集藥 山治又唔係打 行嚟行去
最失望的設計係q 出嚟變長頸龍射下炮 出下冰鬼?
個king又係出嚟搞下笑 未見佢出過乜招

當年蛋糕島雖然都多角式 但未至於好似宜家咁
彈出彈入 你唔打就好似果汁果個咁
企埋一二便做下樣算

求下d真打同六子咁癈就咪出嚟拖劇情啦
搞到jqk好似傻仔咁
始終覺得今篇重點唔係草帽團,而係新世代海賊打嬴舊世代兩皇
所以三災同六子既打鬥應該唔會寫好多集
草帽團應該要等到打黑胡子先有得發揮,打黑胡子應該九成九變番一打一
以前mr. 123 由小花園就開始鋪排
但係6子竟然和之國就黎開打先登場
前期就浪費時間講相撲同小紫呃男人
其實如果繼續番天台個進度
即係打完大媽同條蟲 樓打成點 都無乜興趣
跟住又係第三勢力出嚟抽下水

黑胡子果到我唔諗了
宜家娜美同烏索普都弱化左
打得的得番契仔同路飛
諗起以前鬼眼狂刀咁其他同伴都係垃圾
唔好講遠 cp9 狼 隼同埋個生命歸還
佢地對比起路奇4個仲出得遲
但你都記得佢地人物特點
早出遲出其實都問題唔大 係點樣刻劃姐
果陣睇長頸鹿真係好型d招
相對同佢一樣形狀果個queen?
得啖笑
Marco 條血10000
3災頂多5000 可能仲低
雖然攻擊力應該高d

全套one piece最高防應該都係Marco 同大媽
睇司法島長頸鹿嘅時候, 真係好佩服作者一個咁怪嘅能力都可以寫到咁型
依家?得啖笑。
畫咗咁多年都係咁
永遠唔識分輕重
無啦啦係要加插啲無聊膠嘢
唔好笑得黎又拖戲
好心明明大戰緊就唔好整色整水令人出晒戲啦
明明我記得頂上大戰嗰啲都唔會係咁

仲有啲畫面又繼續要塞到滿一滿
都睇唔到佢做緊乜
畫功分鏡又差
marco放火飛踢嗰幾下一啲動感都冇
肥佬開技秒卒仔嗰幕唔講以為係小學雞亂畫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞