[集中討論] ONEPIECE 海賊王 第1006話 情報

227 回覆
9 Like 0 Dislike
成件事最弱智係海軍竟然放走黑胡子
你話白團有紅團撐腰,就有理由放過佢地
黑胡子真係諗唔到有咩理由要放走,當時海軍三大將只要集中打黑團,真係輕鬆滅佢地
點解長子會幫不死鳥?
Wow 尾田都有打lol 燼和奎因
睇慣動畫配色 再睇官方配色係咁
爽完就算 咪太認真
記得係六子就算喇
嚟啲角色唔會成日出場,又無回憶
好似明哥堆靚咁 創作出黎純粹為左有交打下
山治智將 應該諗到兩全其美方法
可能兩邊唔去 引曬兩邊敵人去自己度
打兩打已有傷 真係唔知點解可以打幾日咁誇張 兩邊都高防低攻先得
諗下好啦
分分鐘和之國完咗 柒治仲諗緊去邊
依篇之前都鋪左3,4百話 都仲要介紹新角色
投入唔到角色之餘 又搞到內容勁鬆散
作多D人出可以出多D figure
每隻人又有3個型態, 真係賺到笑
次次都係ga la 唔係第一日
岩岩認識完個角色就已經打完
叫姊弟 三角龍 蜘蛛女 動感超人最易記
記動物名咪得, 洗咩搞咩多野
之但係咁大個集團 冇番幾個頭馬又真係講唔過
單純係做得太耐 人太多唔想記姐
以前打沙佬 mr.1 2 3 4 5都係咁
重點唔係唔可以俾佢出新角色
重點係佢出新角色既時機
唔係等到成個劇情白熱化先黎出一堆新角色
而係大部分角色應該一早鋪墊好晒 睇到角色矛盾衝突 一氣呵成 劇情先會有張力
明哥啲幹部好幾個都有故事
奶咀佬個故事仲幾好
不過搞到成篇勁長
原來仲有人未死心

山治的目標是屋頂的凱多
除了見聞色的優勢,山治的速度也是很多人望塵莫及的,這也彌補了一個空缺,那就是利用速度對凱多造成傷害,與此同時,索隆等人也可以趁勢發動攻擊,在這樣的情況下,拖到路飛的霸氣恢復似乎不是難事,只要路飛的霸氣恢復,他就可以使用出更加強大的招數
休戰根本合理
傷左咁多堅持打咪失軍心 成班細嘅見你地唔當佢地條命係命
得三大將出手啲大招餘波照會傷到傷兵醫護兵

紅髮制止全場就真係唔合海賊立場 當然佢不嬲另類 但佢根本宣稱係白團援軍就得 顧慮埋海軍條命
顧慮埋海軍條命 先要全場停手
佢黎救白鬍班人
等到黑鬍海軍打完 白鬍團可能唔好話殘團 成個團都亡左 仲有路飛都比人殺左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞