[集中討論] ONEPIECE 海賊王 第1006話 情報

227 回覆
9 Like 0 Dislike
正, 最鐘意儲 對峙 / 全人物 彩圖
搞下氣氛姐...

頭鎚妹幾正我個type
Marco 當年滿血都可以單挑黃猿
其實佢係海軍大將級
唔係柒唔柒嘅問題 係定位同劇情上嘅問題
尾田唔止一次借菠蘿頭把口講過 班新仔先係呢場仗嘅主角 而家佢單挑KQ只會係暫時性 如果比佢一路一挑二咁打落去最後贏埋 咁會唔會有啲喧賓奪主
柒治其實離開鬼島 翻上船煮下飯仔 可能仲無咁柒
白團馬爾科,花劍,喬斯點都勁過咩野三災三將星
話事話 大媽半團仔女去左邊肯上水未
搞咁耐都係得糖果佬
可惜大把吹奏到卡二吹到好高地位
馬高一抽三皇副,加鷹眼級花劍,都唔夠黑鬍子同希留抽
黑鬍子話唔定收埋凱多個魚魚果實
我覺得王副同四皇自己本身有好大距離
黑胡(至少)兩種勁嘅果實能力 雖然對佢既描寫係柒啲 但兩年後應該可以當有四皇實力
Marco唔會差得遠啦
如果無差得遠 黑胡拎埋Marco果實啦
應該輸少少

實力就Marco>King>卡2
咁當年有實力得Marco + 鑽石+花劍打黑胡子成團唔夠打好合理
但Marco 至少冰雞 黃猿級
唔明點解紅髮叫停頂上戰爭。

黑鬍子拎到雙果實,連紅髮本人都未必打得贏佢嘅時候,見到海軍主力集齊,就應該等大將殲滅黑鬍子海賊團先出嚟。

定紅髮覺得,淨返三皇無法抗衡海軍,所以要放體質特殊嘅黑鬍子壯大?
因為未結局
marco勁我明,但點解KING》卡2??
紅狗見到黑胡出左黎搶埋白胡果實都仲追殺緊路飛
可能未必會幫拖打黑胡團
紅髮係純粹唔想再見有人流血
白胡艾斯都死左
仲無止境打落去

佢都講到明再打落去佢唔介意入戰挑哂你地機
當下黑胡 海軍自己分析完覺得真係冇必要咪停戰囉
屌你啲顔色真係顛覆我想像
肥閪雷龍原來係金毛嚟
左上嗰個咁睇好似鹹超
冇諗得咁複雜啦,紅髮單純以調停者身分出現,以結束戰爭為主要,咪由9佢地走
左上啲配色真係好差
名都叫唔出
Who’s who
和之國篇D人配色係奇奇怪怪
睇耐D就慣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞