[集中討論] ONEPIECE 海賊王 第1006話 情報

227 回覆
9 Like 0 Dislike
我覺得不嬲亂黎多 間中有解釋 留白 扮個世界好有邏輯咁
戰爭實會有傷亡,驚死傷不如一開始就唔好打,唔好當兵,當兵就要保護平民,俾黑團出左去,平民既傷亡就唔洗理?以後捉返黑胡子只會更難。
更何況,戰國+卡普+三大將一齊出手既話,根本可以極速解決黑團,會有幾傷?成件事都唔合理,傻都知黑胡子之後會有幾危險,有最大優勢時唔解決佢
細路仔
你知唔知打仗一場戰役死傷太多 個指揮官要被人審有冇失誤架 發現大傷軍力都照落order要隊伍照作戰可以等坐監搣柴

做得士兵就要聽on9 order送命 千年農奴思想
戰略方面 有邊個保證專心打黑鬍時白鬍殘團同紅髮團唔會偷襲

你都記得要保平民 all in打黑鬍中另兩團伏嘅話 成個海軍勢力廢左仲保條撚平民咩
咁易信人真係天真嬌
做得危險工種就當人去死係老奉
仲講咩冇咁嘅覺悟就唔好當兵
垃撚圾
屌佢條柒頭現實實on9仔廢柴黎
冇人為人死係必然架屌
保護人就一定要上賠上條命? on9
紅髮係喝哂所有人停手呀
包左唔比人郁黑鬍啊
如果似得你聽錯紅髮講野郁左手就真係弱智啦
人地根本就無名...玩緊隱藏身份
仲話到明識甚平但唔肯露樣...
你呢d人...留句咁既野都唔知咩心態
佢咪留哂伏筆囉
又話sasaki舊時識甚平
whoswho又唔肯出樣隱藏身份
然後今集個戰局開始變 d人走緊位
咁多唔同既野準備爆
你自己唔睇清楚 就話人地做得唔好
連閱讀都做唔好就批評個內容
就咁睇應該係智障
你要求都幾低 有個黑影就投入到角色
多9餘
你唔係覺得如果海軍打黑團,紅髮會弱智到幫黑團嘛?
Marco好堅 一個人揪K Q
關我覺得撚事咩
係海軍會唔會直接排除呢個可能性呀屌?
露個背脊比海賊博人地係仁義之徒唔會偷襲

同紅髮講撚左呀 海軍郁黑鬍都包左係佢句警告 海軍撚知佢咩打算咩
屌你啲全知視覺就收撚皮啦
海軍冇睇jump唔one piece入面個紅髮係點嘅人黎架
唔好本未代置,明明應該係要守護家人先當兵
講撚到當時解決黑團要好大代價咁
當時既戰力只要集中對付黑團,根本就可以輕易做到,傷亡唔會好大,放黑團走只會對外界造成更大傷害,之後先捉佢地,只會傷亡更大。 取易不取難既道理都唔明 現實你實係條弱智左膠
現實你咪馬謖果種on9領導
係呀紅髮戰國係左膠黎
人唔笑狗都吠

講冇人條命係應該為你死就左膠 中二癌交過稅未呀小朋友

你眼中勇武實係消耗品 所有被判刑嘅都係唔可憐追求得民主就要預左死
究竟查左字典咩叫本末倒置未
個軍隊又冇走去傷平民 量力而為點撚樣本末倒置

你唔撚係以為當時戰國講下呢番話會振到軍心 回復啲士兵戰意掛

而暫時結果而言 咩黑鬍造成外界傷亡好大就冇分別 佢替代左白鬍咋喎 佢盤據嘅新世界照樣海軍係白鬍時代插手唔到嘅地頭

佢咪同黑社會一樣 你清一個自然有第個出現
係你呢啲平日睇故事書未戒尿片嘅先以為呢下搏下命就改變左個世界

不如話放跑紅髮白鬍殘黨都瀆職啦屌
笑撚到我 因為呢堆原因笑9海軍弱智
講個笑話
山治年
明哥堆靚最幣係連個造型都唔得
講得冇錯, 最幣係作者明明係有時間鋪排呢班角色,
但結果就浪費篇幅嚟寫d乜鳩相撲, 多撚餘!
回想下和之國前期講咗幾多無謂野!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞