[集中討論] ONEPIECE 海賊王 第1006話 情報

227 回覆
9 Like 0 Dislike
不過如果佢真係畫足打鬥 可能要比預期出多一倍集數 雖然我都想睇下配角打鬥
依家唔係話佢唔畫足打鬥,係佢浪費d篇幅寫d無謂野
架船上去和之國時比king踢左落去。。

唔覆桌就假
海賊王明顯係故事,緊要過打架,
每次講世界劇情都好多人討論,禦田冇點打架但都好好睇,因為有故事訊息睇。

主角熱血鎖血贏人,其他人象徵式打一集半集.....後續世界影響,懸賞金點升,世界局勢變化,反而呢D集數既POST我覺得仲多人討論過路飛打明哥打卡二時情況
認同,我唔介意六子三災下集俾人秒鳩晒直接講頂,同和之國隱藏秘密既主線,好過拖泥帶水
不死鳥都踢左一次WO
認同你講海賊喺故事重要過打架
但尾田而家唔喺將篇幅擺喺主線劇情同打鬥,讀者最想睇嘅呢兩樣嘢都唔講,成日將啲篇幅擺喺on9 嘢,真心無人想睇山治點柒,你睇小紫呃啲阿叔個話 連登幾多人屌9尾田
有冇可能挑戰一個OP post唔講山治
死左就應該會唔講
可以開獨立一個post講山治
唔會啦 艾斯都講左十世
其實套野肯完未
山治係one poece不可分割的一部分
你有冇睇?呢套野最少仲畫十年
反而鬼滅真係人死如燈滅
本期Jump封面是路飛、羅、基德三船長!本期卷頭彩頁是百獸海賊團(極罕見的全反派彩頁?!)
站位大概是這樣:凱多C位,下面是三災(左中右依次是JKQ),左上角福斯福,右上角黑瑪利亞,OP標誌在底部中間蓋住了K的腿,佩佩和烏爾緹在右下,佐佐木和德雷克左下。
仆街 下集又要睇豹叔內心戲
都整緊解藥啦 演乜
又話五年內
愈黎愈垃圾
我有睇,睇到個仔就快同我第一次睇one piece 一樣大,我係睇唔到可以點收科,已經盲目到唔會再話個故事係出乜睇乜
寫山治自殺會即變神作
山治踢爆凱多變神作
當初一開頭尾田榮一郎都計劃5年內完結one Piece

你信?
到底邊個保護緊錦佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞