雜總係一個爛賭鬼. 但近2-3年逢賭必輸. 遲早...

181 回覆
541 Like 91 Dislike
其他嘅唔講,
中國而加就係贏在疫情後最快企得翻起身囉。
疫情真係結束之後,各國都係稔住點樣復蘇經濟,個個都會更大力舐。
咩新疆呀,香港嘅事,其實主導權控制響中國手上,想幾時俾美歐一d 下台階都得,根本唔係咪問題。
大陸隨時可以聽日話叫林鄭政府自行立23條,甚至暫停行使國安法都得架,主導權完全響佢手。
我覺得佢唔會輸, 而且佢輸得起。 不過我欣賞你篇文!
佢親戚唔知係邊度輸成幾十億,同志門幫手埋單
沙士五月前大致完咗,之後先搵釀七一反廿三條
賭贏美國班後生智障要個無能無材無德死戀童淫棍都不要做實事的人
但近2-3年逢賭必輸. 姐以前成日贏?
街頭抗爭,唔適合香港人。香港人咩都要快,速見效,冇耐性,好短瘾。
左膠都想同共產黨一樣玩極權,點會反支共。

支共政府玩大數據監控,左膠big corp 比如 FB 個啲都係行緊同一條路,單純支共極權係唔加以掩飾,左膠就官商勾結玩deep state
佢依家過哂咁多關
天真得令人絕望
一早有人講過
你地唔信即嘛
佢連美國都收埋皮喎,點輸?
唔肯面對現實
依加連鬼佬都開始知中國係衰 真係夠長命就睇到支爆
翠根本睇住嚟食
希特拉同山本五十六都試過賭贏啦,最後點?
荷蘭加拿大國會仲要認定新疆有種族滅絕
綏靖八年再打仗,冇世界霸主會主動拱手相讓
無錯在疫情期間食得最多人肉饅頭係中共.
最多出口國,中共 甚至利用出口某D物品迫其他國家.

結果殺雞取卵, 好多國家因為中共咁既取態.
將部份生產搬回自己國家.
再將部份生產搬去印度,越南,台灣等地. 減少依賴中共.
好似IPHONE生產線走咁.
中共失業升,生產出口減少,外匯減少.
長遠問題自然浮現.
你地臭閪蚑那家陣手刻晶片最贏
咩新疆呀,香港嘅事,其實主導權控制響中國手上,
想幾時俾美歐一d 下台階都得,根本唔係咪問題。
大陸隨時可以聽日話叫林鄭政府自行立23條,
甚至暫停行使國安法都得架
,主導權完全響佢手。

=> 如果呢個唔係雜總就唔會攪成咁.
雜總底線思維,死不讓步, 我好有信心.
雜總會讓,除非佢落台,唔係就太陽由西邊升起.
(雜總底線思維,邊一次唔係去到盡.)
偷黎偷去都係民企科技多,美國國防科技好似偷唔到喎
係係係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞