吳孟達既死 真係見證到連登有一班人係幾咁偏激可笑

465 回覆
680 Like 1524 Dislike
你睇下like嘅人同現實真係去旁聽同送車嘅人,就知班友幾咁虛偽
屌連登仔絕對係最無資格貼手足圖嘅人囉,用親都係for情感勒索
2019護旗手唔比笑
OK,算你講得有道理。

但係另一個比喻係:
1) 老闆要你去幫佢買奶茶,你唔做就冇得撈(外面冇工你轉)。
2) 你自己主動擦鞋去幫老闆買奶茶。

客觀現實係 1) 同 2) 你都係去咗買奶茶,但係有本質上嘅分別。
我唔知達叔係邊種,所以問佢有冇做過其他嘢可以引証吓。
聽朝準時去中環站消滅幾萬平庸之惡未?
有乜戇鳩野就拎呢句出嚟頂
咁又唔好講到少你一句rip就無得安息
連登力量未去到咁大
有呀
傻閪
喂 大佬 你二三十歲 人生仲有流流長 為份工而放棄道德 我都可以理解

佢護旗果陣都60尾啦 係咪真係有咁急切需要 放棄道德去為左工作而護旗呀?
同埋以佢既地位+名氣 佢肯出黎做既話 唔通會因為唔護旗而冇人請咩 衰極都仲有香港+台灣比佢撈啦 係咪咁有需要護旗呀?

呢2個point都已經可以回應到你個比喻
原全唔覺得運動臭左
即使我地輸左,但動遙到支那係國際上既問題
香港人仲創造左多個奇蹟
何來臭?14年變嘉年華真係臭啦
低質分化
你一係五毛一係左膠一係仲未訓醒既傻仔

我第一日見到林鄭企係前線
Block thx
譚詠麟親身去撐狗集會,佢有冇?
成龍係全國政協,佢係唔係?
你咁講係有道理,但學你話佢都60尾啦,唔通仲可以好似亞澤咁放棄哂一切自己從新黎過?現實係人一日未死一日都要開飯,呢種廢老心態我明
死件支那人/護旗手已經夠我拍手啦
你自己去搵下連登有幾多呢d post
你唔順超可以逐個逐個入去屌9 d人你鍾意可以當我地乜撚極端,我衣家個心態就係死光最好,你唔buy就算
咁你咪抵死抵俾人屌囉,做咁多年人都晚節不保
你擁護一個殺人極權我仲要可憐你?
如果打仗同呢班人同隊就閪啦,立場意志都唔撚得堅定不移,成個輸民意四眼仔咁,護旗手都唔屌得抵死、幫對家諗埋理由寬恕

班友隨時好似雷霆救兵咁左膠上身放過條德國佬,到時蛋餅強同你講後生拍過開心鬼為香港人帶過歡樂啲黑警就講以前你細細個走失幫過你搵返媽咪你同情緊嘅同時下一秒班勇武就比佢地射死

咁講條樂壇人瑞都係出幾個post愛國同同維尼握手啫始終佢啲作品陪伴好多香港人渡過青春期同成長歌詞心靈治療過好多失戀嘅香港人所以佢死都唔應該屌了
隔離有個post咪勁多芝麻人意外死個啲gif個啲明明只平民百姓但咪又有大把連登仔不斷恥笑芝麻人抵死又唔大愛上身
但依家全香港得番兒登覺得打緊仗ja,其他走佬既走佬,做順民既做順民,食藍店做港豬既做港豬,仲覺得有得打咩
吳孟達係共產黨員,譚詠麟同成龍係唔係?
對佢個人反感同對佢過去懷緬係冇衝突既

或者當佢一早就死左

Btw咁得閒理呢啲野或者係討論區嘈代表根本就唔夠激進

小朋友玩泥沙咁
「達叔是中國人,他對祖國的熱愛,代表了香港同胞的主流價值觀」,然而,「就是這種最純粹的愛國情感,居然也能戳中香港一些宵小之徒的痛處。吳孟達辭世後,個別人在香港社交媒體上竟無恥地惡語相向,潑髒水、貼標籤,無所不用其極」。
評論說,這些人越是攻擊愛國者,越反襯出吳孟達心懷大義。吳孟達演了一輩子配角,但論起愛國,他卻一直是主角,「在香港這個舞台,愛國者達叔,和那些熱愛國家的人,永遠都是主角!」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞