吳孟達既死 真係見證到連登有一班人係幾咁偏激可笑

465 回覆
680 Like 1524 Dislike
樓主望下呢段說話再反思下自己講緊乜啦

屌你地老母收皮啦阻膠rip撚
張竹君死老公係咁
依家吳孟達做埋護旗手都係咁,咁都唔撚屌得唔撚笑得唔撚可以覺得抵死
你地同維護支持納粹德國屠殺猶太人既撚樣無分別架
見返自己有啲尷尬,嘻嘻
風清一定係極右法西斯侵粉黃屍精神病
其實真係恕我直言,唔係話做過咩野要鬥黃,而係根本越上心抗爭先會越憎而家班黃絲
包皮風
身同感受,連護旗手都要走去奶夠膽叫自己黃絲
同移民撚一樣,又要安全又要拎光環,呢單就又要唔放棄所謂回憶,又要扮抗爭緊
如果係班前線細路仔女有得走佬我又冇乜所謂,成班收成期走撚哂佬,又話乜柒保留香港人血脈,屌
入晒荔枝角走條撚咩
唉屌,下次幫我問候下D1D4 同埋啲手足
算啦樓豬,同班革命失敗分子講道理係嘥時間,唔好阻住佢哋難得有機會可以打下飛機
都恕我直言,我都唔係話要鬥黃鬥付出鬥乜鬥物,係抗爭上我都無做過好多野,要講付出至少我肯定比唔上勇武同做家長果班人

我只係單純以一個正常人心態去看待事情,喂一個護旗手死撚咗姐係其實等同一個紅屍死咗喎,一個支持極權、支持你敵人既人死咗喎,點解唔可以笑呀?佢地自己要rip都算啦,憑咩唔俾我地去恥笑去講抵死仲走嚟屌返我地係極端份子轉頭?

佢地係屌鳩我地「極右」排外納粹法西斯之前,落街同人傾下計,睇下啲人又有咩怨氣?都未計納粹法西斯根本唔係極右係極左
我地已經正常同中間到不得了

為香港電影付出好多又點?都係舊時代既事啦,學佢班黃絲係我地屌柒販民果陣話齋:「考古搏乜?」都唔好講呢句啦,講到人係唔會變節咁,佢2019年係做咗護旗手吖嘛,佢係撐中國吖嘛,咁都要屌我地既以後佢地都唔好撚屌人奶共囉?
咁撚大愛佢地唔去可憐下譚詠倫?
按佢地既logic其實有黑警中武肺都唔應該笑架喎

呢班人唔係on9就係阻膠,甚至可能係pr帶風向

又或者由頭到尾我地先係佢地既敵人
好,下星期我都應該去兩日
果班yellow nazi真係好撚痴線
集體主義到極緻學人講自由、民權革命
俾佢地成功咗都只不過係極權B隊
然後就係南韓台灣既白色恐怖數十載
我好撚鍾意你最後個句
好偏激
兩年都到喇,應份偏激
可以預見以後每死一個老屎忽都會咁樣嘈一輪
我經常都有呢種感覺
佢地成日話自己高質素,啲中國人點點點
佢地自己咪又係同中國人一樣唔會搞民主搞革命
仲反過嚟指責啲用暴力搞革命既人係收共產黨錢既內鬼、分化撚
政權迫害香港人,黃絲迫害抗爭者,根本係二次政治迫害,仲好意思話自己質素高
好啦,抗爭革命呢啲真係高成本,而且一時三刻都無錢做,咁我地去發展本土文創吖?
然後燒山出條片就個個拍晒手掌咁「都話無得搞架啦」,真係屌晒佢地老母啦,無錢,無人力,無資源,用盡自己有既野去創作去推廣然後被佢地一盆冷水兜頭淋,平時就識得問點解香港文創變成咁,到有人做果陣就笑鳩人地做得差而唔係用盡全力去撐

其實根本香港唔係無得救,而係佢地都唔肯去行動姐
有人仲話佢點衰都唔會踩後生仔
呢班人係咪好鐘意fd
其實一直都發生緊架啦
由佔中期間情緒去到最激烈最高漲果陣突然就會有班阻膠衝出嚟話要小組討論
去到魚革與暴力割席
再到若蓮喪子竹君喪夫
仲有死件李私煙都係咁架佢地

其實呢班人一直都想黃藍大和解,咁要和解既話我地啲本土勇武咪要死全家囉,反正我地先係佢地共同敵人
用擺哂啲相出黎情緒勒索
點夠你玩 說服力+100
真正受苦既人 比人用黎做情緒勒索既condom
我意思係抗爭意識越嚟越淡,如果佢喺一年前死,實會更多人話佢抵死,少啲阻膠出嚟rip屌人冷血。評一個名人抵唔抵死先唔講口德,其實係反映緊而家大家把尺點量嘢。原來係集體回憶,陪住你大,就唔可以屌佢晚節不保做護旗手。可能過多n年大家把尺又再鬆d,到時話麟伯王晶抵死都會好似今日咁嘈一輪,黑警都唔洗死全家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞