對吳孟達之死連登亂象有感

376 回覆
963 Like 130 Dislike
下世投胎再做中国人啦 咁撚自豪
如果係呀叻譚伯,我會覺得抵撚死,但達哥

r.i.p.
私煙死果陣你有冇講依翻說話啊 同埋奶得共 死左之後就預左遺臭萬年 比人屌算事小啦 冇比人挖個墳出黎算好了
知共史唔代表會反共,點都要有個契機,而電影就係一個最好嘅例子。
講真,其實都係,一個人死咗,仲要不停噉嘥時間去鞭屍有咩用?只顯得係你心理唔平衡。不過又噉講,私煙相對吳孟達嘅貢獻又完全冇得比。
我打幾個字有幾嘥時間 共匪死左慶祝下都好正常姐 我屌佢唔關佢貢唔貢獻事 佢奶共係不爭既事實 共產黨做盡喪盡天良既事 當佢選擇企係佢地果邊既時候 無論佢幾有貢獻都好 奶得共自然成爲公敵 同私煙冇分別既人
都係果句,你有民主再講啦

香港人同支那人喺個鬥獸場入面

根本冇任何rules可言,只有一個民族可以存活
冇錯,我啱啱都已經駁咗佢,共匪唔值得原諒,任何主動請纓幫共匪講好說話嘅人應永遠釘喺歷史之恥辱柱上,佢冇做過護旗呢件事當然唔會因為呢件事而比人屌,可惜佢揀咗去做呢件事,任何一個正常人都有責任對所有支持「傷天害理嘅個人/ 群體/ 政權」作出公正嘅歷史評價,正如你會話一個支持ISIS 斬頭嘅人係冇人性,何況係一個殺害八千萬人嘅暴政?
Push
其實都唔係好想覆佢 但係見啲人咁雙重標準 去rip 一隻奶共狗就忍唔住了
一個人就緊係唔嘥,但成版都係1001仲要由死嗰日講到頭七又嘥唔嘥時間?一個人奶共固之然要屌,但唔好忘記佢都拍過好多反共嘅電影,好多反共嘅台詞都出自佢把口,佢某程度上都成就咗今日嘅黃絲。而最重要嘅係不停噉去鞭屍去消費一個已經死咗嘅人對成件事有冇幫助?係咪消費完之後共產黨就會滅亡?與其不停去消費,點解唔做番啲有用嘅嘢?
人欲難滅,尤其係笑邪惡一邊嘅時候,難得對家有人死咗,慶祝下有有何況?任何支持共匪嘅人都應該要落得萬世污名嘅下場
成龍支持89民運你出世未?
所以唔反成龍了?
Push
你咪撚鳩up啦 香港人係比中共逼到走頭無路先會反抗渣 佢果時講反共果啲嘢證明佢係知道中共有幾撚仆街 佢知道既時候仲去奶共證明佢已經將良知賣左出去 一個冇良知既人仲要人講咩憐憫 我屌佢既同時都可以做有用既嘢 冇沖突 同埋至少可以大快人心
願達叔去到目的地就搵多D護旗朋友去陪佢啦。
吳孟達貢獻大定手足坐監貢獻大屌你老母
啱呀
所以佢拍串共戲都唔代表佢反共
現實佢就係一個奶共護旗手
用番佢支持嘅方式對佢完全係好尊重佢
有咩問題

你呢啲大愛左膠雙標真係好撚柒煩
係,同意
如果你覺得消費一個死人可以對成件事有幫助嘅,即管繼續啦,最好慶祝到去死亡一週年添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞