對吳孟達之死連登亂象有感

376 回覆
963 Like 130 Dislike
香港人經歷左咁多事咁樣諗好正常,最多叫口臭 ,
但唔駛比的5毛挑撥離間,
左膠都唔好成日掛住搶道德高地。

自己做護旗手果刻就要接受無左班支持者 ,
好合理。
陳百祥曾經帶比人歡笑,唔應該針對佢撐警
王祖藍曾經帶比人歡笑,都唔應該話鳩佢奶共
同一邏輯適合所有藍絲

你包容敵人嘅同時,敵人不斷想消滅你
一個資深演員死啫,就已經攪到成個時事台亂晒。

專心諗吓點幫手足啦,明日五十位手足,隨時俾黑警用蟈安法砌生豬肉呀
我鍾意睇佢GE劇
但我唔鍾意佢奶共😞
如何得出呢個結論
原來係共匪
又話全黨死清光?
講真黃都有唔同程度
的確唔係個個黃既都捨棄到道德高地
唔緊要

但唔理係邊種程度都好,唔該貫徹理念
你係要大愛既就唔好楊千嬅pk 達哥rip
個人情感凌駕左咪直接認:係呀我知達哥係紅但我就係唔捨得佢
堆砌埋d 借口扼自己做乜,仲要講咩藝術同政治分開懶係理性
啱嘅,你條柒頭駁唔到咪講句大家咁話平衡一下心理囉
呀叻唱我至叻咁深入民心
做多隆同祝枝山為香港人帶黎幾多集體回憶同歡笑

佢為香港影視業都有好多貢獻

所以就算佢係藍屍,到死左個陣都唔可以鬧句抵死,要有口德要感激佢為香港帶來嘅貢獻rip叻哥
似係你駁唔到惱羞多啲,本來你都唔係咁柒嘅啫,你係都要越講越柒先安樂㗎喎
同埋佢之前做戲講啲反共對白都係跟稿讀之嘛加上以前屌共係主流講撚到佢以前曾經屌過共就係好人
講撚到場戲佢作咁佢咪又係跟稿做戲

同埋以前人人都屌共啦,梁震英譚耀宗夠屌共屌64,以前中共咁廢人人屌共冇負面後果之餘又有光環拎,好似啲左膠the world is watching咁之嘛,講到佢好似係中共掘起左之後重有屌共咁

中共掘起左佢即刻奶共啦重有冇做過啲咩戲諷刺中共呀自稱埋黨員添咁講第日成蟲譚廢老呀b個啲死千奇唔好話人抵死呀
自己估撚錯柒撚左
駁唔撚到就掉句大家咁話想拖埋人落水
你條柒頭厚面皮到
算鳩數啦
你就真係越講越柒喇
你唔鬧你自己事啦,屌人鬧就無謂啦
而且網上世界係口臭d架啦
咪臭係 最撚憎啲人龍門任搬雙重標準
左膠咁撚大愛點都要做下野嘅
到時譚伯米奇死個陣都會見到佢地
你咪仲柒,要消費一個死人令自己心理更加平衡,自己打錯字仲死兜爛兜
7890後細細個晚晚睇獎門人咁歡樂係經典大家不要嘈了唔好講政治立場啦你班冷血兒登仔死畜牲口臭撚屌社會渣滓
駁唔到而家又玩捉錯字呀?
啱嘅,你柒撚到要捉我錯字先令到心理平衡啲嘅就即管做啦
佢97年後都冇再掂呢啲啦,2019年之後仲要護旗,睇住佢墮落又一個仆街現形所以我尤其對14年之後仲肯拍影射中共嘅片啲台前幕後致萬二分敬意,之後應該冇機會了
呢到已經有一隻啦
我作為一個80後
達叔帶俾我後生時好多開心畫面

但同19年好多人頭破血流同入冊
我唔會俾個rip 但亦不會插佢
好似陌路人一樣

對於00 後 明白你地惡言既背後動機
但不跟隨亦不抽水
原來大家講黑警藍絲狗官死全家都係求其講下
而家坐緊d手足真係陰公
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞