消息:預算案為失業人士提供百分百擔保貸款計劃 上限八萬元

213 回覆
0 Like 140 Dislike
有咩屎 你介紹下?一係你私底下借 一厘實際年利率俾我
我借夠800萬
利申 35歲 有層430呎唐樓 自己有公司大概貨值 150萬 樓契可以抵押埋俾你
你5年後銀紙貶值都唔止1%啦

仲要而家係咁放水

香港正苦就係人都憎架啦

但唔代表你唔可以喺佢啲政策度搵到著數
比香港500萬供款者一人拎一萬,都係50億但依家全港強姦金有成1萬億唔覺會造成咩動盪

不過改做失業一個月拎一萬、最多拎12個月,就難講了
拎強姦金咪得

係要做埋啲on9野
正苦免抵押免TU 你咪連張有屎既紙巾都冇

對比之前既紓困既手法 真心認同今次高招好多

人人派又冇咩幫助 直接送錢俾企業 又係搵其他香港人唔係開鋪做生意既人笨 整招長期免息免tu貸款

真係團結到20人 30人 50人 集資搵野搞下都即刻一班人有工開有飯開啦 如果自己揸8萬 咪諗啲類似魚蛋既快速消費搞下 對比之前 我係覺得德政
但係我地個信貸紀錄都好重要喎
仲要係咁送錢俾海洋公園 日後又唔知有咩名目送錢俾支那
你用計數機計多次500萬人X1萬蚊先
呢個世界所有政府帶頭叫人去借錢都係暴政啦On9
而家請緊啲人失業冇錢還,失業率短期內唔會跌,
雖然8皮唔多,唔會搞到人跳樓,
咁咪又係搞花哂班失業人士TU
你得個小小資產就咁撚離地,
知唔知好多人交租都皮幾兩皮
現實少少 香港有冇實例因為失業而跳樓或者要訓街
份工咁唔穩定仲要租皮幾兩皮既屋咁仲有咩好講
根本拗黎冇用 成班都係假設性處境
搵個真.失業先出黎討論啦
如果由政府直接借就唔會入信貸紀錄
跳樓唔知,呢兩年太多人跳
至於訓街,你夜晚落一轉通州街公園
on99 你不如指住個大陸黑乞黎討論
冇得受惠 咪專心番工囉
有受惠緊借到8萬 你俾我 我直接俾10%回報你
再同你寫份欠條8萬 五年後一炮過清還
有物業 有樓契 自己名 冇按揭做保證
想借但無失業
而家咪講緊啲人冇工開囉醒目仔
借8萬搞檔推車賣魚蛋咪有工開囉
點解咁撚犯賤要打工 再唔係你借8萬黎
我幫你還錢還息 最後退息要還番俾我
月薪15000 跟車送貨 合約期五年
原來你先係乞衣
借,幾大都借。
連登仔應該明。
借就一定 不過件事好矛盾
屌你老母都on撚99
唔派錢又屌
派6000俾你又屌咁撚少
免息借錢又屌
冇工開又屌
俾工你開都屌

你老母即刻去民政署宣誓話永久離開香港 永遠唔會再係香港工作咪可以攞番啲mpf囉
做得差咪比人屌囉
醒少少啦,有做野同做得好係咪唔識分啊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞