信用卡討論區(103)安心出賣

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
你上網申請?有AECX洗唔洗再交入息
係 唔洗
頭先收到AE explorer
張卡真係幾膠下 好似啲玩具卡咁
巴打們 黎緊想買部sony電視 x9000h
睇左各大舖 價錢約$21000 會送1000蚊 超市coupon 姐係實際計$20000
但如果出去 街舖買 現金價 就 $17000
所以 決定唔到出街舖買 定係去大舖買
如果計埋信用卡優惠回贈個D 價錢相差大唔大?
唔該各位
唔申無迎新
呢到係咁
大學生
hsbc vs出現
= 負評
我本身有hsbc vs + red
又岩岩cut左simply cash
黎緊準備裝修想買啲電器,申請咩卡賺下迎新同埋現金回贈會好啲?
宜家全部卡都係白金卡的,唔算高級,除了hsbc金卡外
如果著眼點係錢,咁你已經計好咗啦,高下分明,三千蚊嘅差距信用卡回贈再高都填補唔到

如果唔係錢,咁你仲考慮緊咩?貨源、售後服務 or ?
想問citi priority用戶係咪申請唔到citi plus 想申請張免年費懶得waive
請問citi用paypal信用卡俾錢當唔當迎新
更係唔大鋪啦,你咪搵啲街舖收卡嘅買囉,最多咪+3%
Red 網購
VS食飯
SC others
Smart 超市
係咪咁分配
係 RED 網購 + 其他超市
VS 推爆食飯
SC 補其他
SMART 係 果5%嘅超市 / 旅行用
sc換回贈係逐卡計,定所有名下計?

想問下一個問題
我張red信用卡 有錢多左 除左噤機(唔記得密碼但急用)
有冇方法可以轉返啲錢落我戶口
打上去CS。噤機係任何情況都會計做透支,咪搞。
急住申請可能都會miss左好offer
逐張計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞