信用卡討論區(103)安心出賣

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
700 現金回贈唔開心D咩?
AE explorer簽5000即拎1200 coupon,另加積分
豁免
想問下你地有冇試過唔夠年薪去申請hsbc visa signature成功批到?
利申:得300K年薪 本身有red card
打多份part time,
36萬年薪就ok
SC Smart 都有food panda 5%回贈,MOX應該更少人用了(雖然本身都只係做到31/3)
Smart 用Foodpanda 都有?
今朝fb見到有ad
老母打自己個仔
一日仲係50蚊一次,同冇得幾張卡合併,我一日都唔會用
HSBC 其實你有佢戶口+張普通卡,幾年就自動升你啦
如果碌39蚊都係回1蚊
咁我用返Red啦

等月結單
360睇就似39 = 1蚊
Mox都排緊隊取消戶口,無所謂啦
smart要exactly20蚊先回1蚊?
我見rewards果度有毫子
好心學之前citibank張it卡咁成張cut左佢
如果跟SCSC玩法就應該會計埋毫子
呢排用DBS好似抵啲,滿$40,有碌5次送1次
DBS 碌249蚊都無得回,佢話留埋下次回!
不了
其實張smart卡定位都幾尷尬 話佢係師奶卡
百佳屈臣氏又有dbs 92折
惠康萬寧有enjoy 92/95折+yuu分
donki又唔係度度有
foodpanda大把credit/vb卡可以代替

除左低簽賬高迎新外 真係唔知有咩咁吸引

DBS 同 enjoy 個優惠要指定日子,
唔少人買野都幾即興,
唔會太有心機等日子。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞