信用卡討論區(103)安心出賣

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
用得多,自然發覺AE比v/m多啲兼容問題,齋用佢自己啲機就完全無事,但其他銀行要收AE單,可能機比較多而雜,就多啲兼容問題啩,但用開AE嘅人一般唔介意,用得到就用,真係唔得亦唔會勉強,我自己就習慣了解下係咩事,再盡量避免或配合一下,減少問題發生。
三年 連附屬卡 從未試過waive 唔到
轉數快找卡數唔知使要唔要事先登記戶口
原來上面講左唔使,不過有可能限一萬樓下
有時收銀機 AE 同 Visa Master 係兩粒掣
俾錢時同收銀講俾 AE 而唔係俾 Apple Pay
銀聯道理相同
竟然有d咁貼地既問題
呢個就一定㗎喇,但有時啲兼容問題係百思不得其解,Apple Pay 拍落去個穩定性仲低啲,不過好多時用返插卡係解決咗,所以我不時都盡量用手機試,真係唔得攞實卡拍,再唔到咪插囉,問題亦以小店為多,大集團一般都係線路問題,好少要玩到第三次先完成交易。舊年或再之前喺惠康就成日線路繁忙,收銀好怕,我話唔緊要碌多兩次囉,明㗎啦,不過佢哋係忘記咗會出兩次卡單,後尾嗰張先至俾客。
都係啲細舖啫
應該係好似上面嗰位師兄所講
只係遮住個icon唔想畀charge
因為而家仲有商戶未更新新AE firmware,仲未enable partial AID matching (A00000002501)
AE 實體卡丶Apple Pay同Google Pay分別係用三組AID,如果仲係用緊full AID matching (A000000025010801 / A000000025010901 / A000000025011001,而卡機冇認晒三組,就有機會搞到有陣時認唔到AE拍卡
同埋AE 喺部份商戶仍然有實體卡Offline拍卡交易,唔似得 V/M 已經轉晒 Online

我上網申請緊amex張美國運通白金信用卡..年費2200..年薪要300000..差少少先夠
諗住試下申請..竟然初步都獲批
文件獲核實後,您的運通卡將會於5至7個工作天內郵遞給您
唔知係咪真係批呢
多謝你解答咗啲技術性原因,平時應用只知結果,實際操作問題,相信大多數收銀都係唔清楚嘅,只知道時有麻煩出現。
可能申請咗諗住收多一樣卡有着數,點知一計數charge咁高,但又未完合約咪低調啲囉,我試過有間細鋪一開波收卡就係AE,用咗一次之後,跟住下次去就話壞機,仲話壞咗好耐無人整......
巴打肯比2200 年費咁豪
年尾要比咁咪cut卡 咁唔知得唔得?
AE唔同CITI
你冇收入分分鐘都批
最緊要有年費收 理撚得你
7800果張都好易申請
一申請就要比喇
仲年尾
下 要即比其他卡都有得年尾先比..仲有得括免ae係咪無呢支歌仔唱
呢張冇
點解唔同其他卡要即比
係咪ae卡一向都係咁
年費7800果張有無得年尾先比
我都唔知佢點睇到我啲資料 無問我拎收入資料..淨係問我一年幾錢收入
唔係
只係呢張卡一出就要畀錢
你是咪搞笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞