[I/A]Pokemon Masters EX (62)| 寵物小精靈 ★1.5周年慶典(26/2)-丹帝瑪俐登場?!★

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
我都明白就算計埋Dena送嘅都應該只可以抽1-2個池
其實丹帝隻噴有無去到必抽嘅地步?
儲石等兩周年好過
聽日估計送3000石 仲有其他活動既石
估丹帝2週年應該會再出多次 所以無咩石今次真係唔好抽
丹帝一隻有3個屬性技
如果噴同竹蘭都冇就好抵抽,兩隻都拍3就冇必要抽丹帝
被動有50%下次效果抜群已經唔care 多屬性招吧
丹帝其實同Red差唔多,拍招傷害差唔多同級。
如果好似我咁無腦玩EX流推菁英對戰,我覺得可以抽。
連埋N,沙奈朵,老噴,蜥蝪王,基本上每次都可以無腦玩。
巨金同奇異花都可以收埋備用
依家打到4200分都收工
新老噴好似有d雞肋
同red有少少重覆 要咁多隻打手噴做咩鳩
好心出第二隻啦 dena 個腦真係裝屎
又唔係可以極巨化 出噴火龍完全無意義
好悶 又係d舊野
原本想抽
睇完分析都係留黎抽黑妹 沙奈朵
我赤紅寶5但冇大比鳥同陸鯊 想留石抽沙奈朵 但見新噴火龍一個頂兩隻用又好似幾抵屌
沙奈無超能技
今批普蛋同妖蛋都係麻麻
比較有價值應該係立方獸有全體特防buff可升到6級特防
再睇多次leon, 其實個剋屬效果唔係話太泛用
得50%剋制嘅話點解唔直接上隻100%剋
吃香嘅位係得打villa/多重弱點關

另外仲有個比較有用嘅場合係打弱飛/地關
無發動被動嘅時候就揀用hurricane/earthquake嚟打剋屬傷害,發動咗就揀返inferno打一下高輸出
咁的確係可以取代大比鳥同地龍

btw啱啱睇多次先發現leon噴3招都係災害嚟唔知dena係有咩深意
原來瑪利係每次出招都會變身又好似幾好玩
每次變身改變氣場輪個屬性
只會令本來對弱電剋屬變咗得一半時間剋屬 無好處
真係強嘅應該係招囂張 = 物攻版惡屬assist power
做到惡屬副輸出
好 多謝各位巴打咁我都係拎黎抽有愛嘅沙奈朵力沙奈朵都算係好勁
啱啱回鍋 想問下X鹿嗰個大對戰決勝負2嗰隻劇毒嘢要點搞
dena懶整...... 全部妖招都廢時改
美納斯/奉神犬有異常反彈/無效場地
X鹿有3技解一次全隊異常
海星/花療環環每次出招有30%解全隊異常
企鵝/長毛狗解異常狀態藥
輔助之力有超場加持
惡系冇場地增傷
被動有一半時間加惡招 同埋本身moepeko攻擊數值高過musharna
應該無傷地都唔會差嘅
搞到我心思思想抽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞