居屋 2020 (9)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
一陣佢心諗俾你過仲搵果十幾廿蚊搞9我,dq你先
白單係咪仲未有信
冇收到信白家想問係咪個個都收到信? 之前有報股票戶口
大約WM幾多
WM3xxx 主任話呢兩個星期會check 完
差唔多啦
我WM一百尾都要今個月頭先收倒聲明書簽名
中間無call 無補文件
WE原來沒有從來都沒有
可能check緊d掛
綠置居2021|啟鑽苑https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/597275/%E7%B6%A0%E7%BD%AE%E5%B1%852021-%E5%95%9F%E9%91%BD%E8%8B%91%E7%B4%84%E4%B8%80%E6%88%90%E5%96%AE%E4%BD%8D%E4%B8%8D%E8%B6%B3200%E5%91%8E-%E7%A7%9F%E7%BD%AE%E5%9B%9E%E6%94%B6%E5%96%AE%E4%BD%8D%E7%8F%BE%E7%8B%80%E5%87%BA%E5%94%AE

***而房委會亦擬為選樓順序第三的「家有長者」家庭申請者,預留800個配額
*若申請者於申請居屋2020時,表明同意將申請保留至下一次資助房屋銷售計劃,將會納入今期綠置居。而居屋2020將於今年5月或6月選樓,若屆時申請者已成功購買單位,其新申請將會被撤銷
公屋又贏
佢好似用咗50綠:50白咁計?
2020居屋唔係轉咗60白:40綠?
不過roughly 咁計有個譜都好
我都係白單仲未有
5/6月選樓真係好微妙
邊緣人應該諗爆頭心大心細
試咗WE1 2 3
係六四喎
睇成交記錄雍明苑上年有12 個單拉撻訂
但房署個網又冇講果12 個單位係咪連埋係今年5月再抽
B座1804 0538
巴打睇緊依兩間
冇特定睇中邊間,基本上雍明苑我都會要
應該會 佢最尾先一次過公報

佢景觀一流 但將軍澳太遠 同埋你睇返佢啲垃圾管理
去黨鐵站都就腳
管理公司
冇考慮過將軍澳所以冇睇過
不過三房冇長者就一定唔使諗
同埋綠置5折
啟翔應該坐實6折唔會再低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞