GME 122

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
如果升返上400會唔會放?
仲SH就係因為星期四

重掛左買單
呢方面我唔太肯定
當推論聽下
SEC有規定,持股量達10%或以上既股東,購買股後的6個月內不能賣出
RC Ventures持股比例12.9%,12月入過一次貨,所以不能賣出那怕一股
呢到已經有12.9%郁唔到
有3.5%左右係GME既老細到,斷估佢唔會自己去deal掛
之前有人話散戶持股比例達27%
我唔知真假,我當假,得10%,再假設大家都SH
市面上有近30%既股係佢地不能暗啞底deal
如果散戶真係有27%,咁即係有近4成股佢地郁唔到

有人話佢地自己本身有貨
當佢地有20%好未?咁即係佢係大戶手上最多買到40%左右的貨
如果貨少D,當得5%,大戶手中有近55-65%貨

而佢沽空比例係過左100%
即係話你手上有一股,佢都要買埋你個張先夠數還俾買

一係就佢高價買完大戶既股票,再還番俾佢地,再用高價買多次佢地既股票,再還俾佢地,輪迴幾次,先還得夠

如果你係大戶,幾千萬身家個款,你會推到佢破產,利益最大化,定佢用某個低價買你既貨幾次,佢唔破產,但你都賺唔到幾多?
去做外賣仔定驚

唔緊要,你睇下我琴晚溝多左一倍股瀟灑唔瀟灑?

我地就好似亂世佳人,係傻散同傻淡嘅留言中失散
其實只要無人肯賣返出去 佢地都係一直左手交右手 再壓價大人走,不過唔知玩到幾時 美國個邊又限買 可能要等到聽證會個日
150 我就想放 冇眼睇
https://ns.reddit.com/r/wallstreetbets/comments/lbavu0/the_ratio_of_short_volume_to_total_volume/?ref=share&ref_source=link

其實每日finra都會出官方數據

呢幾日個short volume ratio係越嚟越高

唔知點解冇人理

我就揸艇睇佢咩料架喇
2月9只係公佈1月29過數,滯後
真。。 D濕鳩同事入黎paper hand 炒兩炒走撚左,仲要叫埋我地散水

我DLLM阿!
唔係星期四依家成本已經係0
呢個真
香港人不嬲PK架啦
第一日先知?
唔係唔比你相信,
係唔好離地太緊要OK?
連場仗都未打完就FF緊用果3萬做咩好
咁的心態學人買股 , 好難唔比人笑
正如你買張六合彩 都唔會日日去傾中左頭獎點用啦
所見略同

想試打穿100散戶有無恐慌

結果應該令淡淡好沮喪

再壓落去又唔係,投降又唔係
全部係指住受害者黎笑
正如一個女人著少啲布就俾人強姦
佢地會指責返個女人有錯

大家香港人 點解係鍾意互相傷害而唔係互相尊重?
上番200都覺得無望不過輸淨少少不如輸哂咁解
:SH緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞