【突發】外交部:不再承認BNO護照

607 回覆
312 Like 28 Dislike
入境正路唔會睇你張機票

英國佬都預你玩嘢,所以無本BNO係手都俾你用BNO Visa

同英國佬玩程序嘢,支那邊夠班
我估唔比人拎mpf走係主因
出境用身份證同特區出到關
最大煩係出境時 航空公司唔比上機
迫著有啲國家要用特區攞左visa 先
國籍同護照無衝突,又唔係取消佢香港永久性居民身分。美國好多人無passport唔同佢唔係美國人咩
咁睇來去拎特區都一定要你renounce bno了
咁如果冇拎過廁板咪一世出唔到境
點唔俾法?人哋要出境 關中共柒事咩!
外國承認BNO 就即係出得境,禁佢老母
原機讉返~!
Boris 兄再俾個BC 你~

#section 4B

(好似係)
冇廁板咁點
依家佢武肺停左姐,唔會成世既
可以
我老母條仔係香港出世嘅葡國人申請唔到回鄉證,佢用BNO入境
如果英國宣布放棄BNO只可以英國本土申請,不接受郵遞。咁就解決唔畀申請特衰嘅問題
正。
唯一最大既影響就係出街拎BNO 係冇用
機場check in前分zone, 成個logistic改到bno唔俾check in
有咩所謂,英國佬都講明唔使用BNO passport都可以申請BNO Visa,去到入籍你都可以無BNO係手
咁唔見咗BNO仲可唔可以去報失?
唔報失就續唔到BNO
譚校長冇喇冇喇
睇下邊d垃圾國家比中共威脅一齊唔承認
雖然嗰堆國家我都唔會去
你係未去過旅行定係未用過其他passport? 返香港用身份證入境wor
非常時期有機會立即變BC
但多數係因為打仗撤走香港人先有咁既可能
無錯,地勤一定會係你check in 個時check 你passport 有冇去嗰個國家嘅簽證,就算passport 冇簽證,佢都會問你攞返其他簽證文件嚟對
除非當地有落地簽,唔係嘅話冇簽證你正常係唔會攞到boarding pass
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞