【突發】外交部:不再承認BNO護照

607 回覆
312 Like 28 Dislike
Excatly
最有效既做法係逼你續特區個陣,要宣誓無持有BNO

雖然邏輯上講唔通,既然都唔承認有BNO呢本野,又點解要逼人宣誓無持有?
所以影響係出入香港境唔用得BNO
Dailymail未話最極端可以用伊麗莎白女王號航母過嚟接人走
上年年中嘅事
要搞清楚bno唔係bc
唔承認bno唔代表就會幾咗無國籍
除非中共要有bno嗰班二揀一先有可能變無國藉
要睇港共中共去到幾盡
隔離post講咗電話實名制之後
下一步就係監控鏡頭,再黎就引入評分系統

走定唔走 真係自己諗
土共落 order 落嚟,
齋有 BNO 唔出 broading pass 比你。
吹咩。
好撚on9 支共真係 又拎石頭揼自己隻腳

佢唔承認有乜用, 百佳唔承認惠康嘅現金券
英駐華大使館:中方如不承認BNO為旅行證件 等同直接違反《中英聯合聲明》
https://lih.kg/2385909
支那角度:BNO一直唔係國籍,所以持有人係唔會違反雙重國籍,如果佢要BNO同特衰2揀一即係要承認BNO係國籍
因為攞特衰護照係要承認自己係支那籍
而家係支那唔承認,睇吓國泰航空公司可以頂幾耐,美國歐洲日本當支那臭四
俾得BC其實嗰時應該好大鑊,到時都未必出到境
屌⋯⋯胡志偉⋯⋯⋯
應該立即升做BC先係上策
入機場門口已經要check
code都唔同
BNO係GBN
BC係GBR

下面 P<GBR個度

Nonono I mean
如果咁Ge話,中共可以點唔比你返黎
你去邊佢都唔會知
係攪到一班準備走但又冇續特衰既人要遲d先走得
淘寶都宣佈左唔接受Google a/c登入
無錯
理論上你唔承認某本護照,只能夠唔俾人入境,唔可能唔俾人出境,因為佢根本唔係你國民

BNO根本係英國佬精心設計嚟玩鳩你支那
當年共匪又話唔鍾意香港可以移民,今次支那人越襟越出屎
唔會再坐國泰啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞