【突發】外交部:不再承認BNO護照

607 回覆
312 Like 28 Dislike
唔俾出境仲好,禁錮外國公民,唔知外國有咩反應
重點係airline地勤點處理多過移民局
都係個句,
你check in 個時係用特衰入,
英國入境處就會expect 你比本特衰佢搞入境,
你而家比本BNO 佢,佢點知你係由邊班航班過嚟,點會比你入境

你比哂2本佢,佢先可以check 到你係點過嚟英國,
然後就要再睇佢肯唔肯用BNO 作為你入境英國嘅passport,
佢唔肯,你都係要揸住本特衰係英國證明你自己嘅身份
無得送機lu
佢會話 首先你係中国公民
英國:直接拎BC
中共:Ban晒亞裔BC
距離bno變bc一大步
其實已經係中共ban咗國境内300萬英國人嘅出境權
無敵
yes
係你香港已經出唔到境 (沒持有有效旅遊證件)
就算無申請廁板都係被中国籍左啦
That’s awesome!
入境用咩passport同你出境用咩documents無關係

因為你係多重國籍,中國以外承認both
入機場要機票咋嘛,機票上面又冇寫你用邊本護照比本廁板佢睇都得啦
地勤先係關鍵
好京京呀 講得咁口響最後咪淨係唔比人用BNO入支那
大把中產揸BNO你咪試下搞埋佢地
下次續特區可能要簽同BNO割
好醒啊,你唔講我都唔知
現在所謂的BNO已經不再是原來的BNO

係呀 遲啲變BC 呀矇撚
你出境深圳關口,本passport呢
有冇人可以解釋吓佢呢個措施有咩用?我出境嘅時候又唔係用BNO,我係申請移民嘅時候先至需要用,咁我申請嘅時候我都去到英國啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞