[漫畫]推しの子(我推的孩子)討論區 2

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
其實到而家都未肯定究竟佢生父係好人定壞人
又唔知係咪真係佢指使人殺愛
但純粹覺得一定唔係因為咩偶像有細路就主動去殺嗰啲
有私生子呢件事收得咁密
究竟係邊個放料畀當初個on9 fans
個放料嗰個又可以係聽人指使
仲要未計赤板可能寫啲演藝圈黑嘢
是 得赤音畀加奈話係天才
如果係一早諗定個結尾 套漫畫好癲
不過我諗都定左 應該話等完先畫第一話
人渣個故事最後都好完整
15年 即係要等到Aqua廿歲?
Aqua都有俾人話係天才
唔知喎真係 套戲嘅名點解我都唔知
我唔係漫畫家真係唔知啲漫畫係一早諗定結局定點
但正常應該唔係?
呢到純粹係因為個訪問嗰part係講將來嘅嘢
所以我係咁估

人渣故事幾好睇
而且呢套係赤板同橫槍合作 真係唔知點發展

不過我推真係好多迷團 又有感情線要寫
又有兄妹相認可以寫

好似第二集訪問嗰陣
露比話Aqua係最值得相信嘅人
感覺好似冇再當佢哥係女人公敵
唔知幾先相認
大家都係估姐
暫時嗰段訪問 我估三個可能性
天才: 赤音 同埋你話嘅 Aqua? 我唔太肯定
畀人捅過: Aqua前世 愛

唔知加奈將來會唔會知Aqua同愛同愛畀人捅過
所以都唔肯定加奈指邊個

話說想問京子同前社長而家點
想堂初京子係為咗年輕男演員先嫁畀社長
但社長喺愛死咗之後又自暴自棄
重溫下 等遲d有咩冬瓜豆腐都可以有心理準備
啱啱睇完 冇咁震撼
但黑白再加眼神失色真係好撚恐怖
仲要笑笑口 但個嘴有血
然而愛咁靚 但可以畫到咁
真是好撚勁 橫槍
屌你老味

愛死呢下真係眼濕濕
仲sad過當初海賊王艾斯死個下

十幾話都建立到同角色個感情
赤板x横槍真係好撚勁
其實我覺得諗太多
其實都幾睇畫家功力
安達充本四葉遊戲 一個單行本寫死青梅竹馬果下都好撚SAD
我重睇返都覺得諗太多
赤音其實似係後加角色多D
至於會唔會連結到加奈指果個天才
同Aqua唔再愛人既原因就唔敢講 故事先岩岩起步
難聽D講話唔定Aqua當時根本做緊戲 佢話唔會愛人都係話俾D Fans/仇人知 (睇返佢呢個人生除左同加奈相處之外 一直都係係到做戲同口不對心 )

不過睇到依家, 我鳩估係覺得赤音係Aqua 眼中到最後係老母多過女人 最後都應該係佢話俾Aqua 2兄妹知老母其實好愛佢 但最後解開Aqua心結既應該係京子 呀妹(家人) 同 加奈
雖然講到好似 但呢個真係笑撚死
真係去到果時呢一幕都唔知出唔出得返黎
打平手 好癲
44 PTT 文字情報
Aqua護妻時間
差唔多平手
仲難揀過伊井野vs燕學姐
44:44 now 真係一票也不能少
反超
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞