[漫畫]推しの子(我推的孩子)討論區 2

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
想知佢諗好點駁人未

我開始懷疑我們看的是不是同一部作品了
前幾回就提過事務所嘗試性的讓還是童星的加奈推出大青椒體操單曲
意外的賣的還不錯,因此就想讓加奈朝這路線前進
但後續推出的單曲賣的都普普通通,
而這段嘗試期加奈也已經開始長大,
過去主要的童星路線因為年紀已經不能繼續了,
之後加奈就被事務所放置,畢竟找不出該往哪個方向發展
以上跟加奈囂不囂張根本毫無關係...
單純只是事務所不再嘗試拓展童星以外的其他方向以及協助加奈轉一般女演員事業,
之後加奈才脫離事務所開始自己去接工作
但一般演藝人員沒事務所協助能接到的工作真的不多
得喇咁想知我覆埋呢邊喇好未
所以點解人人幫佢背書嘅超實力派演員會淪落到要成為自由身又平又聽話先黎一個鏑木P幫佢吊鹽水又冇辦法正經咁加入一間正經嘅事務所呢
娛樂圈只講實力唔講際遇?
唱歌好 演技好 就=紅=搵到錢=有事務所賞識?

返返現實都大把藝員 有樣 有實力 都仲浮浮沉沉啦
現實亦好多唱歌差 演技差 只靠觀眾緣 而紅嘅藝人

從來呢d事都唔係正比
所以完全唔明 依家成個故事 加奈成長 線有咩唔合理地方?
已經唔係講到佢天后級/新星級數
依家仲係晌劇場到做緊女主2咋喎
同埋邊有人講佢超實力 睇來睇去都係有d實力 但間唔屎閃光一下

你咁講愛條線仲唔合理啦
加奈點會冇際遇呀大佬
而家係講緊幾乎同加奈同場過嘅角色都讚賞過佢實力或者對佢演期有所期待
講緊嘅仲係佢童星時期嘅名氣咋喎照加奈黎講係擺到而家成十年都仲可以拎黎吹喎
再講,加奈靠一次今甜神回就可以將名聲扯返唔少個陣
你地左一句轉型失敗右一句尷尬期真係越描越黑
我真係情願信佢因為得罪人比人整估好過雖然一樣都唔make sense
你明唔明咩叫際遇

依家加奈都仲係17歲
佢既起落都只係10年間發生 有幾唔mark sense

唔明既同你講幾多都浪費時間
睇你d comment dislike數咁多都反映到有幾on9
dislike看世界
就算退一步唔講實力
樣唔差多才多藝咩都肯做又乖又聽話仲有舊名氣吹下
點解會淪落到要食人情先可以勉強係圈內打滾呀
你前面仲覆我話對加奈好評嘅全部都係業界內但係外界熱度低
大佬呀,咁你又解釋業界對佢有好評又唔比飯佢食呀
唔比飯人食又想人地肥???
十年內一句轉型失敗就直接沉到谷底,咁加奈做人都幾撚失敗
娛樂圈只講實力唔講際遇?
唱歌好 演技好 就=紅=搵到錢=有事務所賞識?

返返現實都大把藝員 有樣 有實力 都仲浮浮沉沉啦
現實亦好多唱歌差 演技差 只靠觀眾緣 而紅嘅藝人

從來呢d事都唔係正比
所以完全唔明 依家成個故事 加奈成長 線有咩唔合理地方?
已經唔係講到佢天后級/新星級數
依家仲係晌劇場到做緊女主2咋喎
加奈點會冇際遇呀大佬
而家係講緊幾乎同加奈同場過嘅角色都讚賞過佢實力或者對佢演期有所期待
講緊嘅仲係佢童星時期嘅名氣咋喎照加奈黎講係擺到而家成十年都仲可以拎黎吹喎
再講,加奈靠一次今甜神回就可以將名聲扯返唔少個陣
你地左一句轉型失敗右一句尷尬期真係越描越黑
我真係情願信佢因為得罪人比人整估好過雖然一樣都唔make sense
你明唔明咩叫際遇

依家加奈都仲係17歲
佢既起落都只係10年間發生 有幾唔mark sense

唔明既同你講幾多都浪費時間
睇你d comment dislike數咁多都反映到有幾on9
dislike看世界
就算退一步唔講實力
樣唔差多才多藝咩都肯做又乖又聽話仲有舊名氣吹下
點解會淪落到要食人情先可以勉強係圈內打滾呀
你前面仲覆我話對加奈好評嘅全部都係業界內但係外界熱度低
大佬呀,咁你又解釋業界對佢有好評又唔比飯佢食呀
唔比飯人食又想人地肥???
十年內一句轉型失敗就直接沉到谷底,咁加奈做人都幾撚失敗
睇我推都有得嘈 煩撚到
你估業界得加奈一個人勁咩 唔講過萬都幾千人掛,熱度低,做過票房毒藥咪唔搵你囉咁簡單

現實都大把知名藝人有實力都做票房毒藥,然後都有長時間浮浮沉沉要拍b級片啦什至無job la, 秋生哥、發哥、廖哥、張學輝... 要數幾多有幾多,邊有人可以長紅ka

如果咁易明咁合邏輯既劇情都要解釋真係幫唔到你,你就自己一個諗唔通去罷啦,唔想浪費時間晌你身上

係喇係喇係喇
咁你又點解釋李思捷呢d犯眾憎都可以上到位呀
乞人憎到咁都可以比人捧足十年,雖然只係cctbb
同埋就算發哥票房毒藥佢毒極都會有人搵佢拍戲喎
再講從來都唔係講加奈長唔長紅嘅問題
而係講點解佢可以突然地就跌到谷底呀就因為脫離童星轉型失敗?
加奈票房毒藥從來都冇講過係毒係佢本業到
一路都係話佢發展其他領域個陣奶野
然後加奈天才童星演員個朵可以放到今甜都仲用到嘅同時
再加上佢可以靠住一集今甜就將佢過往劣評洗走個陣
咪仲撚難解釋點解當初會沉到幾乎比人覺得佢引退
你扯三扯四扯咁撚多野出黎冇一樣野係同我講嘅野有關嘅你不如唔好撚答啦
已block Q咗佢 根本就係引戰
紅唔紅有得解嘅咩

加奈bb過左童星年紀
中間出碟又滑鐵盧

後生女個時又青春期唔穩定
謝幾年冇演出有幾大不了
我講加奈一沉百踩唔合理,你地就講成我話加奈唔紅唔合理
要咁撚樣打橫黎我有咩好講
我覆幾次都係講緊加奈咁多有利因素咁樣突然話沉就沉唔合理
結果除左#792係正經答之外
其他都係扯撚埋哂d唔三唔四唔知乜鳩野黎屌我仲好意思係到話我引戰
block q咗佢 無眼屎乾淨盲
唔好嘈啦 送2張重曹靚圖俾大家
生肉
nyaa 1384920
咩事,唔講娛樂圈
好多野都係實力同成果唔成正比嫁喎,分析嘜撚野
43英肉
加奈冇觀眾緣
前面咪講過呢十年無論單曲定劇集 全部都赤字
講香港都有個大名頂頂黃子華 佢夠有才華 電視劇收視冠軍, 偏偏電影票房連續仆街, 後尾咪一樣冇人搵佢拍電影

依家講緊就算行內人幾賞識都好, 除左鏑木呢D有眼光既人賺唔到錢冇人敢用

BTW, 依家無論呀哥線(演戲)定呀妹線(偶像)都會有加奈戲份, 建議你盡快棄坑, 唔係既話有排你嬲
大名鼎鼎*
其實大家接唔接受阿妹有私人感情線
阿庫亞個仆街仔就去到邊溝死女到邊
如果阿妹都搵到條好仔 大家會接受到定反枱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞