[漫畫]推しの子(我推的孩子)討論區 2

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
橫槍d女真係世界級
好想快d睇動畫化既我推

茜好正
中意花火多d
43 ptt文字情報
依然是 有馬加奈既回合

老實講越咁捧加奈就越唔鍾意佢
同更顯得之前沒落根本就係笑話黎
十項全能天才到咁嘅程度竟然因為臭串就可以幾乎令到加奈撈唔到落去
認真咩赤坂
細妹依舊無戲份
邊有講到加奈因為臭串而做唔到落去?
係加奈長大後用左好多努力都唔可以令人支持佢呀
細個太勁人氣啦
公司係 fans係 家人都係
什至用盡努力開音樂會都只係得小貓幾十隻
去到無job會派俾佢既階段

依家佢既人氣唔係突然出黎
係加入咗b小町、拍youtube、做偶像活動,先開始慢慢行返正條路,
開始有返d job

加上依家佢既好評價大部份都係業內人仕俾,
佢外界既熱度都仲係唔係好高

加奈成條成長線咁清晰你都可以睇到咁係咪智力出左事
音樂: 佢係練返黎,本身唱得難聽;
演技: 多多少少有d天份 但佢晌青年期演技仲係配合人,依家有人叫佢放開去做,你先見到佢大躍進;
態度:連aque都話佢係天生既努力者,做任何練習都會盡力

你眼中既十頂全能全部都有血有肉,基本主角威能成40幾話都只係出過2次(今甜結局&第一次b小町登台),咁都可以黑到你憎,真係無奈
加奈細細個已經知道努力既重要性 但相反佢先係成套作品入面最明白努力唔會有相應結果 呢樣亦係娛樂圈入面既現實
我估佢係赤音推姐
赤音推無所謂
但唔好誣衊加奈 根本佢講既野無一句係事實
講起上黎 加奈之所以會成為天才努力家 完全係因為aqua當年用大人經驗去恰個細路女所整成
其實我覺得好正常
好多無無靠山嘅藝人都係咁

例如廿幾年前嘅tvb,
仲有好多人才嘅時期,有好多綠葉,
個樣唔差(但未到驚豔),有實力,
但都上唔到一線
公司反而選擇捧另一個

有金主投資先有marketing
有marketing先多人識
有馬咪好似果堆實力派咁,一路上唔到一線
然後加奈嘅情況係
再加埋童星要轉型嘅尷尬時期
好多童星大個咗都無細個咁紅

然後雖然加奈歌演舞實力都唔錯
但佢未搵到自己方向係做邊瓣,無乜定位
樣樣都ok,但又未去到最頂尖
呢個又係問題
童星演員轉型做歌手出碟
但係炒左車炒得太犀利
之後冇人敢搵加奈bb

所以先謝左

加奈之後練返歌都冇人敢去投資
其實做歌手真係好睇有無錢marketing
同首歌本身

就算係單春嘅歌功,
如果出道嘅時候無咗林夕同wyman都死咗一半

做偶像好處係食青春飯
搵唔到勁人寫歌,
首歌一般般偶像宅都唔太介意
另一個極端例子係twins
無實力可言
真係100%靠樣同marketing

同樣偶像起家,
你睇akb48最top果幾個,都搵到自己路線
連指原谷底翻身變綜藝主持

twins兩個人自從拆咗伙之後
咁多年都唔知係咩定位,又無乜代表作
但都仲搵到食果吓勁
你好呀 JfsLSPDM/Yi2X
想知單行本後面幾卷女角排位係點
赤音分分鐘仲搶鏡

連呢到都有炎上
加奈醬真係嬲呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞