[漫畫]推しの子(我推的孩子)討論區 2

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
撐赤音 allin
越來越覺得赤音會俾黑幕捅死 對應翻天才俾人捅一刀都會死
你咁講都有d似 最開頭訪問完全冇佢份
不過so far 我覺得赤音最後面應該但同化左愛既思維
然後話俾Aqua知 臨死前佢諗咩同真係深愛佢2兄妹
唔好,赤音bb死左真係會燒書

買返嚟燒
岩岩由戀愛SHOW果到開始翻睇
睇到43 係到諗緊Aqua會唔會係想再見到赤音代入角色既能力,
先用激將法同佢講話佢會完全輸俾加奈
同埋
係咪得我一個愈黎愈覺得套舞台劇劇本好矛盾

刀鬼係配角 鞘姬係女主 但刀鬼同鞘姬有婚約
刀鬼 同 劍 係拍擋 同時 又係敵對
刀鬼 同 劍 CP愈黎愈重.. 所以 劍既戲份大幅增加 但只有最後一幕有對手戲...
我估係有少少lost in translation
話鞘姬係女主角 (40話 p58) 唔係講佢係劇既女主役, 而係刀鬼既女主角(正室?)
劍儀同刀鬼係拍擋角色 (40話 p59) 唔係講佢地劇情入面係拍擋, 而係佢地好多時會孖住出場
最後就應該係原作多左出場,但係畫劇入面就得最後幾幕先有對手戲
我唔識日文 但就咁睇 俾我感覺變左為劇情而寫咁

Aqua 第一次做舞台唔應該擔正 而 赤音係王牌演員 要擔正
所以變左男配對女主
之後係為左影射佢地三角關係 變左又CP 又敵對陣型 好奇怪
刀鬼同劍儀係敵對陣營 唔係拍擋

刀鬼同鞘先係拍擋 同時又有婚約
始終字幕組譯第四十話都係靠果兩行字去估究竟想講乜
未有前文後理係難d譯到100%
其實上一話已經解釋得好清楚

根本就2公婆互相呷醋
亞庫幫赤音都係想等個劇團間接受惠,然後埋班主堆。

佢明顯知道如果無實力或者幫唔到團既演員,班主唔會理佢,所以佢想係今次令到赤音提升到,等赤音推薦亞庫畀班主認識,再借機會查愛既事。

成件事最慘應該係赤音,以為亞庫幫佢打低加奈係因為鍾意佢,實情都係為左愛先咁做

不服來辯
赤音只是condom
唔知點解感覺姬川同佢先係一對
男主妹妹日後肯定會同愛走上同一命運
(一見鍾情迷上帥哥)
所以阿妹愛情線既男友係
同感,但都好鍾意佢
我又覺得 作者開頭無諗過赤音人氣咁高
我覺得中途先決定用佢串連故事
所以開頭訪問無佢
拍現戀時 有幾個女仔俾觀眾揀,推進之下好似赤音最好寫就繼續寫佢
我覺得係咁
所以赤音未必係被殺死的天才

到底阿妹幾時先有戲分
我唔認為赤音呢個角色係臨時,不過訪問篇無佢純粹係赤音喺愛在生嘅第一章仲未登場。

赤音係目前加奈口中承認嘅天才,而亦係目前三位令水哥有情緒反應嘅人(妹、愛同赤音愛模式)

我嘅猜想係愛既電影原本係搵赤音演,但佢被黑幕搵狂徒刺,令佢生命有危險,藉此威脅導演唔好拍。
呢d真係要等作者訪談先知道實情啦
如果赤音真係因為想拍呢套戲而被刺死,咁第一章導演訪問時唔會單單只係話獻比愛而提都唔提赤音
要推赤音了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞