GMBL電勁專區

1001 回覆
12 Like 8 Dislike
都唔可以咁講,老散同chama同木木都幫唔少,個時無撚人入股
got the point bro.

佢左手右手到0都無用
無人比貨你你就含撚

佢最多做到個市低 迫人call margin斬倉比佢
所以day 1已經講, 唔好margin
出左新聞成個美國屌緊,咩叫limit buy憑咩,兩黨一齊屌,可能都重貨
limited buy RH D人今晚一定不問價買
早晨早晨
美國佬仲嬲好似幾多人爆左倉
真心問 佢琴日咁做法係唔係操控股價 係唔係犯法
比人告緊啦
限價盤我就識 限買係做乜撚嘢
限價就限價 買就買 乜撚野叫限買
有人講,你只要戶口係媽展戶口,理論上真係牛牛隨時幫你買賣就算你無借貸都好
乖啦,機構買完剩低咪比你買少少,怕你地老散唔夠分一人限買一股
唔犯法?咁姐係強制你賣比我都得?
早晨
無可能
MARGIN計MARGIN REQUIREMENT
我CASH POSITION你一隻股票點跌都唔會郁到我MARGIN REQUIREMENT
都有機會用呢招
’覺得‘你孖得有風險 佢鍾意點賣就點賣
條款可能有類似嘢
但我根本冇孖喎 只係戶口名咁叫 咁都得佢真係大撚晒
咁假如佢話佢唔再咁計呢,美國佬話媽展戶口開戶前要簽份野類似係有風險時授權賣類似係咁,跟住你要記住所謂既風險可以係佢一開始容許你50%保證金買tesla,佢隨時可以升到80%90%,或者佢單單話你買gme就係有風險幫你平倉,只係以前從來未用到,wsb條友都比人118強姦左
咁你又岩
例如每一隻股既風險都係由佢定,tesla可以借50%amc借唔到,依家話你買gme=超級風險,轉頭幫你放左佢,美國佬研究緊,其實係咪佢地已經爆廠,因為佢地咁玩擺明預左以後唔做生意,就算比你告左告得入,間野破曬產爆曬廠拎唔到錢無咩用
同埋如果個堆沽fund同證券商自己人一計,用星期3/4收市價計要破產有咩做唔出,正算wsb訓身個班你預左佢地係癲嫁啦,原理一樣,us gov再唔介入真係會連鎖爆,信心先係股市最重要既野,你印20萬億派但個個擺係床下底經濟一樣係死水一潭
唔洗點睇,所有野唔係講道理講規矩,頂得住就坐貨,頂唔住就走人,最高位都係無1/3,我真心唔知仲會唔會ss
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞