[高達扭蛋/盒蛋討論區8] MSE / FORTE / FW# / G FRAME / NX / SDFC etc...

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
岩岩入左啦
如果唔係衰手多扔左d浮游件都唔洗入過
mse ex出crossbone改
Any source ?
FORTE 14仲有1隻未公佈
希望係重砲手EW
二連裝加特林機槍又可以用毒蛇舊模

MSE SEED系最近咪出好多
不過全部EX啫

Wing堆前期機應該通販會出嘅
EW等K澤幫你銀包放血
唔知係唔係呢幅相
自由、紅渣、突自都會出/已出
好難唔聯想到出埋X1
鐵球有機會嘅
鐵桶就難少少 真係四五線機
買返NEXT果2款囉
夾埋MSE玩無太大違和
就算MSE出都唔覺得有幾大突破
cross boost
明哂
又一個系列坑
我見吉鋼都出希望佢出多啲騎呢機,next個隻鐵桶閹咗個六連裝榴彈炮有啲sad
個人認為X1有機會通販,之後Full cloth X1就EX
係就好
我鍾意v2ab,有通販又有ex
你覺得同其他通販比
有邊啲位突出啲
d膠特別靚唔會咁易彎
分色幾乎分齊晒係得少少位要補
四個型態齊晒件
拎隻7號仔同 gself同 v2比一比就分到高下
10彈內可能性係細
不過K澤思路唔係我依種凡夫俗子估到

出冷門機要用系列條命去換
雖然近排MSE儲落唔少籌碼
暫時睇落大家對18彈都比較冷淡

17嘅1/2配率變相加價戰術係奏效嘅
觀察銷量 討論熱度同13、15、16幾彈差唔多
最近幾彈EX亦斬到大家一頸血

19彈公佈咗2隻積根 EX有海盜 黎緊上凱薩衛電影
估計未來幾彈圍繞U.C中後期出
部份高人氣非高達e.g.卡碧尼、The O、魔改拜亞蘭...
0083估計要耐D, 一陣唔小心撞死FORTE

人氣高達其實已經好齊腳
淨返EZ-8、NT-1、GP系列、神高、野豬、巴巴魔劍
BD、Pale Rider、Thunderbolt、三文魚不定時打尖
出番幾隻自護單眼boss機先啦

好唔fair
人妖左右手咁擺幾好
諗起多魯基斯
沙多洛同哪吒出左?
唔會, 一粒蛋出唔到咪分幾粒蛋出
Super Gundam, V2AB, S, ZZ都唔細隻
大隻到流星/GN-ARM/GP03D/尚布羅依D就無計

K澤係一家團聚上都有心機嘅
好似X堆後期, 00四子, SEED三傻
唔知係咪因為EX05仆直 宿命對手就無咁平衡
多數係阿寶同馬沙
等佢慢慢補完
呢個真
我隻V翼同長槍都彎咗

14公佈咗GP01、02A、吉姆CUSTOM、鎮暴型吉姆
淨返武器包同1隻未知
斷欖就應該變有生之年系列
淨返3隻最慳力就重砲手
慳水就沙漠
雙龍EW
K澤: Finance話300円好難批比我(鳩估)
熱水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞