尖沙咀鮨見omakase支那人扮日本師傅 (7)

1001 回覆
150 Like 4 Dislike
證明新鮮 係樓下魚檔每日新鮮買架
輕輕一推
睇左咁耐 我只可以肯定佢係係鮨文打過工 MENU一樣 用過個2隻海膽2間都有用 就咁睇應該係用同一間香港供應商
食omasake 可以唔訂位架咩?
咩疫情訂位9折 但又唔比人
Whatsapp 對話仲玩緊溫情牌 收皮啦
其實鮨文啲海膽都唔係日本空運?
支那賤種人樣,完
總次呢d廣告臨尾都要屌鳩人先安樂
原來唔覺已經甩左P,推到幫佢做打手隻保險雞都仆街埋
係日本貨黎 只不過大家都應該係搵同一間supplier入貨 如果有做日本餐廳既巴打補充資料就好啦
我想話如果二見師傅真係係日本人 洗鬼經香港d供應商咩
我搵資料個陣見台灣人旅行去築地買平山商店個板海膽(細板d)只係2400yen
間隔post 好正
做緊日式廚師發辦師傅,你問我答
https://lih.kg/2382009
上水舖租較市區平,少了租金負擔,便將成本放在出品上,專誠找來入行20多年的日籍大廚衛國二見,來港主理壽司刺身。他有門路直接跟築地魚市場入貨,不經中介人,來貨價平一截。飛魚、秋刀、笠子、平目魚、活海膽等時令海產,價錢親民,大隻厚肉的福岡車海老壽司,兩件只是$38。$9件的吞拿魚壽司,用的是沒加工天然淺色吞拿魚。

我們識條鐵咩,二見師傅有門路
早晨!各位食友!
推 件事開始靜又搵pr炒熱佢
有門路都仲貴過我上網就咁搵一大截 點樣$1800一板呀
仲要大陸閪pr

碗都崩鳩埋,快d淘過隻啦
花紋黎
次次唔同紋
嘩, 連條紋都係新鮮既, 咁真係好新鮮
第二條IG link第三幅嗰條片
佢抹錯wasabi落舊拖羅,再揩返啲wasabi上手指抹落舊白魚度,之後嚟手掉舊拖羅落枱面嗰下笑撚咗,仲以為舊拖羅唔要,點知再執返上嚟撻上去 邊有師傅會咁樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞