尖沙咀鮨見omakase支那人扮日本師傅 (7)

1001 回覆
150 Like 4 Dislike
屌 順手不推文咗
可能塘水滾塘魚
咁人地賣過廣告自己報番咪好柒
每日關心異見王樣衛國嘅日語水平
左膠係咁,成日以為自己係主流
好似表演比啲美國鄉下佬睇咁
佢話自己都有做日本菜
冇理由去到仲大大聲餓衣屍...
佢係曲線定點
OK啊,冇問題喎,得閒咪上嚟食下
幫推

呢個就係我嘅第七件壽司

唔好問我咩黎 因為師傅無講 我都唔知
可能全場得我一個食七件壽司 佢都廢事解釋我聽
但我淨係知舊魚斷開左一半 咁都可以上枱比人食
第一次食omakase 有啲咁嘅‘高’質素嘅魚
屌你老母!蘋果日報!呢個垃圾post出咗一個鐘你就出新聞

大陸佬扮日本人呃香港人推左7個post就扮睇晤到,間野你哋蘋果有份開架

尖沙咀鮨見omakase支那人扮日本師傅 (7)
https://lih.kg/2376223

原來兩年前幫呢間垃圾賣個廣告唔怪得唔敢踢爆

你個餐係未最平果個 想知舊飯咸唔咸
海膽都係淘,你話呢
我轉貼至openrice
https://www.openrice.com/zh/hongkong/review/%E9%A3%9F%E9%81%8E%E6%9C%80%E5%B7%AE%E5%98%85omakase-e3793463

Lunch set只有兩個
一個$739 七件壽司
一個$939 六件壽司+三款刺身
我地兩個人,一人要一款
因為我中意食壽司 所以揀左$739 set

魚嘅種類真係普通 無特別
師傅不斷話個吞拿魚好正
佢醃左兩個星期 迫晒啲魚嘅甜味出黎
吞拿魚係ok 但佢係雪櫃拎出黎就直接比人食
⋯⋯可能我見識少啦 我未食過未解凍嘅魚

有另一款壽司 直情食到有條細骨⋯⋯

另外 啲飯好酸 唔係普通酸 係好x酸
https://www.openrice.com/zh/hongkong/review/%E9%A3%9F%E9%81%8E%E6%9C%80%E5%B7%AE%E5%98%85omakase-e3793463

二見師傅刀工好特別,不規則刀痕,確保入口時魚香大爆發
我估應該鯛魚?but斷撚左都照上 呢間真係搞撚笑
為了保持新鮮,我的食材100%都是從日本空運來的。

份量預到岩岩好,dump咗就唔夠食
二見師傅都可以笑下佢啲柒嘢
果啲支那式日文英文
同埋去日本掃貨

但人型豬就由頭到腳尾都係柒
鼻涕拉絲魚
男朋友睇完條片覺得最離譜嘅唔係日文
而係佢握壽司握超耐
手嘅温度落哂啲魚同飯到
佢話日本職人握2下就搞掂
不過熟sei拖羅嗰到佢都笑死
狂問我點解
get fresh 都係仆街黎,睇整合有講
懷疑係同一利益集團
輕輕一推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞