INFP 圍爐

754 回覆
162 Like 10 Dislike
醫護嗰啲
長期都要對住人
少攰
其實好想見 有時會chur自己走去social
搞到自己好攰冇晒精神都夾硬出
出到去又覺得自己好冇energy好掃興 然後好內疚
好怕啲朋友會覺得我黑面
日日覺得冇人明自己 打算攬住自己過世

好憎自己啲濕鳩性格
以為係自己comment

真係可以摺到兩個月自己生活,唔同任何人接觸,都好enjoy嗰種
朋友約出街嘅時候好抗拒,但成日拒絕朋友又令自己好內疚
每日臨瞓前不斷loop自己十幾年前啲柒事
咩都係睇心情嚟做嘢,心情好時可以連chur廿幾個鐘,心情差時不斷迴避
有時興致起上嚟,咩都做得出,咩冬天晨早六點搭個幾鐘車只係為咗去睇海,睇完十分鐘都冇就返歸

覺得自己好矛盾又cls
試過幾個月不斷打機或者睇書,感覺生活好充實
一個人生活,時間過得好快,係屋企打機睇書上網寫文又一day
有啲人會將朋友分等級,我會用信任量表嚟分,越信任越care,其他不了
同一個人相處,最緊要係做返自己,輕鬆自在,可以減壓而不是增加壓力
只係得兩個人時,而呢個人係識咗好耐又值得信任,先可以無拘無束講嘢
一大班人既時候,唔想同唔熟既人交流,成日dead air做話題終結者
唔會期望酒肉朋友可以交心,將來有事都唔會搵佢哋,唔會長久,只係生命中既過客
既然係咁,何必強逼自己交際自己慢慢疏離班人,佢哋唔會再搵我
於是遠離交際,更加孤僻,變成依家咁

三個人

......

四個人

......

五個人

......

兩個人

->->
成日亂諗野又唔中意social,份人又摺理想主義

好憎咁既自己
完美主義者
原來咁多infp 日日返工自己一個食飯
邊度搵到d唔介意infp嘅女仔
有女埋身,全部都睇唔上眼靚仔有春用咩。infp撚成日幻想自己對像係完美女神
唉i know that feel 我玩交友app玩到麻木
個女仔都係INFP
好唔鍾意而家自己做緊嘅嘢 對未來好多幻想
但係又唔敢跳出自己嘅comfort zone

一到夜晚就係咁諗啲唔開心嘅嘢 成日搞到自己唔夠訓

btw 發現其他人格嘅人好少喺連登開po
infp 呢啲傷春悲秋真係好撚麻煩
hi 朋友
INFP 係我natural partner
入黎睇下啲人係點諗嘢嘅先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞