INFP 圍爐

754 回覆
162 Like 10 Dislike
同埋因為我測過好多次都係infp 我都幾鍾意做infp 但8維每次都係Ni 奇高 有人話如果Ni ti高 有機會係理性型嘅infp
同埋我鍾意plan野 但最終都好多時都完成唔到仲算唔算係j
我怕我係理解錯問題 答錯哂
infp t
其實完全匿名嘅情況下infp會叫春
Infp係唔想比人知佢叫春
我好鍾意Infp呢隻夢幻嘅感覺
同埋有冇d對語文唔太感興趣嘅infj 我對理科比較感興趣
fk the planning
同埋我si 好重 成日沉醉回憶 重遊舊地 呢個唔係infp獨有嘅特質咩
Infj好似冇呢樣野
純粹探討下 我第2功能奇低 同埋我日常si會得好多 經常沉醉回憶 係因為我發展錯左?
都有啲位似呢度啲infp咁,情緒化(來自受外界影響),超級在意朋輩感受,需要me time(比其他E人高好多),好怕重大decision making(但Enfp成日不自覺做咗lead而搞到自己好大壓力)

我會話差個E真係會好唔同,自己都幾鐘意玩同人social,但知道另一半比較情緒化同重視me time,有時唯有揾多啲friend去玩俾返多啲空間另一半

不過睇完呢度討論,覺得自己了解多咗咗另一半,同身邊嘅朋友
Infp 又窮又無用
人生無成就可言
想摺埋算
我有intp fd係咁
感謝回覆🙏🏻
真 對現實朋友叫唔出口
但唔識既就易叫春出口
特別係呢個po好多同自己一樣既人
可以集體叫春
聽講infp天生鍾意貓
想問下呢度有冇唔鍾意貓嘅infp

利申:天生貓控 怕狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞