INFP 圍爐

754 回覆
162 Like 10 Dislike
出街唔聽歌會周身唔聚財
想知大家嘅聽歌習慣係點
我整好一個playlist 入面有齊我鍾意嘅曲風 大雜燴咁
之後就會looo足幾年 好少聽厭啲歌
終於追完post
發覺呢個post講啲野都幾中
另外想問下各位infp嘅ching係咪都鍾意聽歌
好多時我都會想戴耳機聽歌
出街唔聽歌會周身唔聚財
想知大家嘅聽歌習慣係點
我整好一個playlist 入面有齊我鍾意嘅曲風 大雜燴咁
之後就會loop足幾年 好少聽厭啲歌
冇錯,有種唔想出番嚟既感覺
我都係infp
我有個特別嗜好
係電腦儲左好多ce/al/dse past paper
一無野做就係咁睇同聽listening
仲可以聽足全個下晝
係咪仲讀緊書?
19年畢業
依家重新搵工
自從中四知道左校內試卷係用出版社試題庫copy and paste之後
就瘋狂研究dse mock同past paper
d fd個個都覺得我好痴線
又唔係做老師 研究嚟做乜
巴打我哋圍爐啦
畢咗業都繼續玩past paper都幾得意
自己係enfj
最好嘅朋友有infp份
就係好多野想要又得唔到或錯過左 日日係遺憾中渡過 人太貪心 永遠都唔會滿足
same 而家淨係想搵錢 因為淨係對呢樣野有安全感
可以收皮 一定冇好鍾意你 所以轉頭就冇將你擺係心
以為自己覆
以前一直諗如果搵到個可以100%互相暸解同支持,仲有興趣價值觀相近嘅另一半會係幾咁美好嘅事
依家男朋友雖然同我完全唔同
但會理解同溝通仲會包容我嘅不滿
令我放低左執着
睇親樓主嘅回覆都以為自己打
唔通infp真係咁相似
寫cv嗰啲都好辛苦
覺得自己根本無嘢叻
好似呃緊人咁
可唔可以分享一吓你買咗邊款呀
我都想買
我都係咁
最近諗緊要轉工但愈睇愈覺得自己廢人一個...
根本冇野叻
唔洗擔心
雖然我超JUMPY 半年一年閃 宜家都好彩由一份8千蚊都宜家兩萬幾蚊
SO,DON'T WORRY BE HAPPY.見工吹水架姐,吹吹下就熟架啦,我果時候狂煲黃子華 周星馳INFP有你既優勢,就是我覺得悟性其實幾好
Infp揮手
最好一星期只出一次街
本身好摺 又唔叻識人同開話題

寧願少做少錯
極無自信 覺得無人會聽自己講野
搵工又係 無人會欣賞自己

在屋企可以全日唔講野
鍾意聽歌寫字藝術野
已單身6年 完全等天打掛
笑死
有冇人一樣INFP, 雙魚座, 9型人格4號仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞